Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

5 aplikacija koje morate imati na root-ovanim telefonima! [2017]

5 aplikacija koje morate imati na root-ovanim telefonima! [2017]

Evo koje su to pet aplikacija koje bi trbalo da imate ukoliko je vaš Android uređaj root-ovan! 

Svi koji su do sada root-ovali svoj Android uređaj tačno znaju šta to donosi. Dakle, ta sloboda izbora, ta mogućnost prilagođavanja apsolutno svakog aspekta Android platforme i ta mogućnost da se dodaju neke nove funkcije i opcije su ono zbog čega svi Android entuzijasti odmah root-uju svoj uređaj. 

 



Međutim, koje su to aplikacije koje takvi ljudi koriste na svom root-ovanom uređaju? Definitivno da ih ima mnogo i da izbor zavisi od preferenca samog korisnika, ali ako podvučemo liniju, postoje aplikacije koje svi koriste na svom root-ovanom uređaju. U pitanju su aplikacije koje ćemo svrstati u “must have” tj. “morate ih imati” kategoriju jer su one praktično neizostavive!

Magisk Manager

Ranije je za kontrolu pristupa root-u bila zadužena uglavnom Super SU aplikacija ili neka slična njoj. Danas je to drugačije budući da se mnogo toga promenilo. Sada postoje mnoge aplikacije koje ne mogu raditi na root-ovanim uređajima što definitivno postaje problem za brojne korisnike. I ne samo to, već je danas praktično nemoguće root-ovati određene uređaje na uobičajen način.

Upravu tu stupi na snagu Magisk Manager. Radi se o aplikaciji koja omogućava korisnicima da kontrolišu “systemless” pristup root-u. Ona čak poseduje i neke određene modifikacije poput onih koje ima Xposed Installer. Ukratko rečeno, Magisk Manager je trenutno najpopularnija aplikacija za root-ovanje i kontrolu root-ovanih uređaja.

>> Kako se instalira Magisk i šta je Magisk? [Systemless] <<

>> Šta je “Systemless Root”, koje su njegove prednosti i šta znači "systemless" prefiks? <<



Root Essentials

U pitanju je aplikacija koja vam omogućava da iskoristite benefite root-a kroz set određenih alatki. Dakle, tu su alatke kao što je posvećeni build.prop editor, alatke za flešovanje, alatke za podešavanje čitača otiska prstiju, kao i mnogo toga još.

Uglavnom, Root Essentials je tu za sve što obično jedan korisnik želi da promeni kada root-uje telefon. Počevši od nekih sitnica, pa sve do menjanja fonta i emotikona samog telefona.

Root Essentials možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.



Titanium Backup

Budući da svi koji root-uju svoj telefon vole da eksperimetišu sa novim modifikacijama, aplikacijama i slično, veliki je rizik da nešto krene naopako i da telefonu “padne sistem”, što dovodi do trajnog gubitka podataka.

U tom slučaju je najpametnije imati rezervnu kopiju. Titanium Backup je definitivno najbolja aplikacija za taj posao te je svi mi, Android entuzijasti, ponajviše koristimo! Mogućnosti su brojne, a ono što mi predlažemo je celokupan “backup” odnosno kreiranje rezervne kopije celokupnog Android sistema zajedno sa podacima koje su trenutno na uređaju. Na taj način, ako flešovanje nekog custom ROM-a krene naopako ili vam se on jednostavno nije dopao, vrlo lako možete sve vartiti u početno stanje.



Titanium Backup možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android uređaja? <<

>> Kako napraviti rezervnu kopiju celokupnog Android telefona? (VIDEO) <<

Adaway

OK, reklame su na telefonima baš dosadne, pogotovo kada koristite neku besplatnu varijantu aplikacije koja zarađuje upravo od njih. Međutim, vlasnici root-ovanog telefona su privilegovani time da mogu efikasno elimisati reklame.

Adaway je aplikacija koja je svojevremeno mogla da blokira čak YouTube video reklame. Doduše, više to nije moguće, ali blokiranje svih ostalih reklama itekako jeste. Aplikaciju ne možete preuzeti sa Google Play prodavnice, iz očiglednih razloga, ali možete sa ovog LINKA. No, dobro je imati na umu da brojne aplikacije, YouTube kanali i sajtovi postoje upravo zbog tih reklama, zarađujući od njih. To znači da blokiranjem reklama smanjujete šanse da vaš omiljeni sajt ili aplikacija nastavi sa radom. Tako da dobro razmislite da li je fer blokirati reklame. OK?

>> Kako blokirati reklame na telefonu? <<

Solid File Explorer

Kada root-ujete telefon i počnete da modifikujete neke sistemske datoteke u Android platformi, podrazumevani menadžer datoteka vam neće baš odgovarati jer je limitiran. Baš iz tog razloga želimo na vreme da vam predočimo da postoje menažeri datoteka koji su znatno bolji od onog preinstaliranog.

Primera radi, Solid File Explorer uz odobren pristup root-u može da odradi par stvari više. Aplikacija ima veoma minimalističan i intuitivan dizajn te je to još jedan razlog više da počnete da koristite ovaj menadžer datoteka. Ali, on što treba da znate je da se aplikacija plaća nakog probnog koripćenja.

Solid File Explorer možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Ali, na priloženom linku možete pogledati listu najboljih menadžer aplikacija u slučaju da ipak ne želite da kupite Solid File Explorer:

>> Najbolje "File Manager" aplikacije tj. najbolje menadžer datoteka aplikacije! <<

To je to! Ovo je naša lista aplikacija koje bi svako morao da ima kada root-uje telefon! Naravno, postoje mnoge druge aplikacije koje su možda i zanimljivije od ovih, ali one nisu toliko neophodne kao ove. Mi smo napravili listu za 2016 godinu za koju možemo da kažemo da je i dalje itekako aktivna tj. te aplikacije su i dalje vrlo korisne. Pogledajte malo veću listu “Moram ih imati” aplikacija:

>> Najbolje aplikacije za root-ovane uređaje! [2016] <<