Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Aplikacija "Google Phone" dobija novu funkciju verifikovanih poziva!

Aplikacija "Google Phone" dobija novu funkciju verifikovanih poziva!

Mnogi ljudi ne odgovaraju na dolazne pozive ukoliko već ne poznaju osobu koja zove, ali Google se nada da će vam olakšati odlučivanje kada ćete odgovarati na pozive pomoću funkcije Verifikovani pozivi.

Dok koristite aplikaciju Google Phone, verifikovani pozivi mogu da prikazuju ime, logotip i razlog pozivanja kada vas zovu iz neke kompanije. Razlozi za pozivanje mogu biti „Potvrdite aktivnost transakcije“, „Promene vremena leta“ i „Dostava hrane“.

 



Ove informacije se pojavljuju kada je Google potvrdio identitet poziva. Ova potvrda identiteta vrši se bezbedno i Google ne prikuplja i ne skladišti bilo kakve podatke koje mogu lično identifikovati nakon što verifikuje dolazni poziv.

Verifikovani pozivi se prvo objavljuju u SAD-u, Meksiku, Brazilu, Španiji i Indiji, a uskoro će se proširiti i na više zemalja. U drugim vestima o telefonskim pozivima, Google je danas objavio da će aplikacija Google Phone biti dostupna za preuzimanje na više uređaja koji nisu Pixel koji koriste Android 9 Pie ili noviji, počev od kraja ove nedelje. Možete da posetite Play prodavnicu da biste videli da li je Google Phone aplikacija kompatibilna sa vašim uređajem.