Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Aplikacija “Manual Camera” pretvara vaš telefon u DSLR kameru!

Aplikacija “Manual Camera” pretvara vaš telefon u DSLR kameru!

Nova verzija Android-a nam je donela podršku RAW fotografisanja, a iz toga je proistekla aplikacija "Manual Camera" koja korisncima omogućava potpunu kontrolu nad funkcijama kamere. Pročitajte šta se ustvari dobija time!

Nakon što je Google otvorio API-eve koji određenim Android uređajima omogućava pravljenje RAW fotografije, mnogi su započeli potragu za aplikacijom koja iskorišćava ovakve prednosti. Kao rezultat te potrage svima se kao jedinstveno rešenje našla aplikacija “Manual Camera”. Ona pruža korisnicima potpunu kontrolu nad kamerom vašeg Android uređaja.

Umetnost nema granice kada je o fotografijama reč. Do sada smo često viđali predivna dela načinjena sa kamerom mobilnog telefona i to kamerom prosečnih karakteristika. Dakle, ako neko može da prosečnom trelefonskom kamerom načini fantastične fotografije u automatskom modu, zamislite šta sve može da izrodi “Manual Camera” aplikacija ukoliko dospe u ruke umetničke duše.



Podrška RAW fotografija koju je Android u novoj verziji dobio je rado dočekana od strane profesionalnih fotografa. RAW im je omogućio da se malo zanimaju sa svojim Android uređajem kreirajući neke nove lnije fotografija. Pre objavljivanja “Manual Camera” aplikacije korisnici nisu imali mogućnost da iskoriste pun potencijal svoje kamere, a “Manual Camera” im upravo to omogućila.

Po prvi put do sada korisnici mogu da kontrolišu svaki aspekt kamere počevši od brzine okidanja, kontrole ISO, kontrole bele boje i još mnogo toga! Po startovanju aplikacije sva podešavanja su postavljena na automatske vrednosti. To novim korisnicima uklanja barijeru koja ih sprečava da se upuste u neku novu priču, tako da ih na neki način ova aplikacija podstiče na samoedukaciju pri korišćenju naprednijih kamera. Iskustvo stečeno pri korišćenju ove aplikacije korisnici kasnije mogu iskoristiti i na DLSR kamerama. Obzirom da smo dobili ogromno softversko unapređenje kada su kamere na telefonu u pitanju, preostaje nam samo da vidimo kada će nam optički zum biti dostupan, a da on ne naruši dizajn telefona. OVDE pročitajte najave o neverovatnoj kamerici koja sadrži optički zum a nije ništa šira od ovih današnjih kamerica koje se nalaze na pametnim telefonima.

Ako želite da preuzmete aplikaciju “Manual Camera” to možete učiniti preko Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA po ceni od 1.99$.

Napomena

Želimo da vam skrenemo pažnju da se u opisu aplikacije na Google Play prodavnici nalazi obaveštenje da aplikacija za sada besprekorno radi samo na Nexus 5 telefonu i delimično sa Nexus 6. Kako navode, za to su odgovorni proizvođači telefona koji nisu implementirali neophodne API-eve u novu Android verziju koja pokrće te uređaje.