Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Aplikacije za čuvanje baterije na Android telefonima! (VIDEO)

Aplikacije za čuvanje baterije na Android telefonima! (VIDEO)

Evo koje su to korisne i veoma efikasne aplikacije koje mogu pomoći da se baterija Android uređaja sačuva, odnosno da se vek baterije nakon poslednjeg punjenja produži.

Kako telefoni postaju veći i tanji, sve je teže izvući duži vek trajanja baterije nakon poslednjeg punjenja. Svi se mi služimo različitim trikovima, aplikacijama, pomoćnim baterijama i slično, kako bi ovaj bitan problem rešili. 

 



Pisali smo vam o trikovima koji mogu pomoći bateriji da traje duže, kao i o pojedinim alatkama i aplikacijama koje štede bateriju, ali vam do sada nismo priložili listu najboljih aplikacija za čuvanje baterije. Krajnje je vreme da i to uradimo!

>> Kako da telefon izdrži čitavih 10 dana i više nakon jednog punjenja!? <<

DU Battery Saver

Radi se o jednoj veoma poznatoj aplikaciji za čuvanje baterije koja je na Google Play prodavnici veoma dobro ocenjena. Ona je besplatna za preuzimanje i nudi optimizaciju sistema u nekoliko klikova.

Na raspolaganju su opcije za kreiranje sopstvenih režima štednje kako bi se vek baterije produžio i do čak 50%. Smatramo da veliki broj pozitivnih ocena nije za potcenjivanje i da DU Battery Sasver aplikaciju svakako vredi probati.


Prednosti aplikacije

- Pravilno punjenje za duži vek baterije.



- Taster za optimizaciju telefona na jedan dodir.

- Mogućnost da se menja takt procesora na root-ovanim uređajima.

- Mogućnost kreiranja sopstvenih režima štednje

Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Google Play prodavnici ili direktno na ovom LINKU.



Greenify

O Greenify aplikaciji smo pisali nekoliko puta do sada, ali smo uglavnom pominjali neke njene druge prednosti. Greenify aplikacija je u startu napravljena samo za root-ovane uređaje te su mnogi korisnici su baš nje rešili da se upuste u proces root-ovanja svog uređaja.

Situacija je danas malo drugačija. Greenify aplikaciju je moguće koristiti i na uređajima koji nemaju pristup root-u, ali se ono najkorisnije stiče tek nakon što aplikacija pristupi root-u. Štos je u tome što Greenify može da znatno više uštedi bateriju kada raspolaže administrativnim opcijama tj. kada se implementira u okviru sistema.



Prednosti aplikacije

- Čuvanje baterije automatskom hibernacijom aplikacija koje se ne koriste. Ovo je izuzetno korisna funkcija za uređaje koje pokreće starije verzije Android-a.

- Brisanje aplikacija sa liste za hibernaciju.

- Xposed modifikacija za bolje rezultate kod root-ovanih uređaja.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Google Play prodavnici ili direktno na ovom LINKU.

GSam Battery Monitor

Ono što je posebno kod ove aplikacije je mogućnost uvida u listu “najhalapljivijih” aplikacija! GSam Battery Monitor korisnicima omogućava da u okviru opcije “App Sucker” pogledaju koje to tačno aplikacije crpe najviše energije. Ta informacija je jako bitna jer kasnije vrlo lako možemo zaustaviti nepotrebno potrošnju baterije preduzimanjem određenih mera - “ubijanjem aplikacije”.

Šalu na stranu, nasilnim zaustavljanjem aplikacije ili pak njenim brisanjem se trenutno ili trajno mogu rešiti problem sa brzom potrošnjom baterije. No, sama GSam Battery Monitor aplikacija nudi neke opcije koje automatski mogu rešiti problem.

Prednosti aplikacije

- Jasno prikazuje koje to aplikacije najviše crpe energiju baterije.

- Opcije za zaustavljanje aplikacija koje previše crpe energiju baterije.

- Prikaz informacija o utrošenoj energiji na bazi komponenti.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Google Play prodavnici ili direktno na ovom LINKU.

Amplify Battery Extender | Root

Ovo je aplikacija za štednju baterije koja zahteva pristup root-u kako bi funkcionisala. Najbitnija funkcija Amplify Battery Extender aplikacije je mogućnost detektovanja servisa ili aplikacija koje bude telefon i tako troše bateriju. Tu su i funkcije koje omogućavaju kontrolisanje rada tih aplikacija kako bi se smanjila potrošnja baterije.

Korisnički izgled aplikacije je u celosti napravljen u skladu sa prepoznatljivim “Material Design” dizajnom te ju je veoma lako koristiti.

Prednosti aplikacije

- Potpuna kotrola nad budjenjem telefona.

- Mogućnost prilagođavanja aplikacija, alarma, servisa i svega ostalog što bi eventualno moglo trošiti bateriju u neočekivanim količinama.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Google Play prodavnici ili direktno na ovom LINKU.

Servicely | Root

Servicely je zanimljiva aplikacija koja redukuje potrošnju baterije kontrolišući aplikacije i servise da rade na nivou sistema. Servecely je mala aplikacija, ne zauzima previše memorije, niti opterećuje Android, a sa druge strane korisnicima omogućava da pronađu i kontrolišu aplikacije koji su veliki potrošači.

Prednosti aplikacije

- Odličan i intuitivan korisnički izgled aplikacije.

- Mogućnost korigovanja rada aplikacije koja je veliki potrošač tako da ne troši previše energije.

- Ograničavanje aplikacija za rad isključivo na nivu sistema.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti na Google Play prodavnici ili direktno na ovom LINKU.