Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Aplikacije za pohađanje kurseva preko telefona!

Aplikacije za pohađanje kurseva preko telefona!

Evo preko kojih aplikacija možete kupiti i pohađati kurs, direktno na vašem telefonu! Neke od ovih aplikacija vam nude i besplatne kurseve tako da ih možete probati veće sada.

Ako pogledamo period koji je iza nas lako ćemo zaključiti da se sticanje nekog znanja vrlo skupo plaćalo. Proučavanje ili usavršavanje određenih oblasti bi zahtevalo odlazak na totalno drugi deo planete i boravak na skupocenim učilištima.

 



Danas to nije slučaj jer skoro svaka osoba poseduje pametni telefon putem kojeg može pristupiti raznim platformama koje nude mnogobrojne kurseve iz svih oblasti i sfera. 

To znači da za svega par stotina, a vro često i svega par desetina dolara, možete kupiti kurs i postati programer, video editor, animator, dizajner ili nešto slično tome. Postoje kursevi koji su vrlo površni, ali postoje kursevi koji izuzetno temeljiti i napredni.

Mi ćemo danas da govorimo o nekoliko zanimljivih i pouzdanih aplikacija preko kojih možete kupiti ili pohađati online kurseve. 

SoloLearn 

Aplikacija “SoloLearn” ima najveću kolekciju besplatnih sadržaja za učenje, od početnog do profesionalnog nivoa. Odaberite neku od hiljadu programskih tema da biste naučili koncepte kodiranja i proširili svoje znanje o programiranju. 

“SoloLearn” aplikacija podržava veb jezike poput HTML-a, ali češće poput jave i C++. Svaki jezik ima svoju aplikaciju, a svaka aplikacija je potpuno besplatna. Pomoću ove aplikacije možete steći znanje koje biste na fakultetu platili čitavo bogatstvo. SoloLearn je odlična aplikacija za učenje novih stvari, ali i za usavršavanje. 

Aplikaciju možete preuzeti preko Google Play prodavnice ili sa priloženog linka: 



>> SoloLearn: Learn to Code for Free <<

Coursera

Aplikacija “Coursera” je internet škola koja poseduje veliki sadržaj časova. Tim stručnjaka sa univeziteta je osmislio više od 2,000 kurseva, od matematike do nauke, pa čak i u oblastima AI tehnologije. Svaki kurs poseduje zadatke i video sadržaj.

Pri završetku kursa čak ćete imati tu mogućnost da dobijete potvrdu o završenom kursu. Neki od kurseva su besplatni, dok će za ostale biti potrebno da izdvojite određenu sumu novca kako bi ih pohađali.



Aplikaciju možete preuzeti preko Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Coursera: Online courses <<



Khan Academy

“Khan” akademija je jako popularna internet platforma za učenje. Aplikacija vam nudi predavanje tradicionalnih predmeta poput matematike, nauke, fizike, ekonomije i mnogih drugih. Obično su to oblasti na koje se “Coursera i Udemy” aplikacije ne fokusiraju previše. 

“Khan” aplikacija vam pruža pristup sadržaju od 2,000 kurseva sa raznih koledža, potpuno besplatno. Dostupno je i čak 10,000 video zapisa sa raznovrsnim lekcijama i kursevima. Prilično dobru reputaciju “Khan” akademije krasi potpuno besplatna upotreba sadržaja bez ikakvih naknada ili skrivenih troškova. Postoji i dečija verzija za sve vas koji imate mališane. 

Aplikaciju možete preuzeti preko Google Play prodavnice ili sa priloženog linka: 

>> Khan Academy <<

Udemy

“Udemy” je jedna od najpopularnijih aplikacija za učenje koja nudi odlično osmišljene kurseve. Sadrži više od 130,000 video kurseva baziranih na video predavanjima, sa video primerima. Moguće je preuzeti neke kurseve i u aduio formatu kako biste ih pohađali tokom vožnje ili tokom fitnes treninga.

Naravno, tu su kursevi koji vam pomažu da savladate oblast programskih jezika, pa sve do časova ličnog razvoja, poput dizajna, crtanja, kreativnog pisanja i joge. Udemy sadrži i one kurseve koji vam mogu pomoći da načute veštine poput javnog govora ili kuvanja. Zar to nije fenomenalno? 

Platforma sadrži veliki broj besplatnih kurseva takođe, što je za svaku pohvalu. Tu su naravno i skupoceniji kursevi koji bi trebalo stručnije da obuhvate određene oblasti i vašu obuku načini naprednijom.  

Aplikaciju možete preuzeti preko Google Play prodavnice ili sa priloženog linka: 

>> Udemy  Online Courses <<