Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Automatski postavite aplikacije u stanje sna za bolji vek baterije!

Automatski postavite aplikacije u stanje sna za bolji vek baterije!

Uz pomoć aplikacije “Hibernapp” postavite aplikacije u stanje sna i tako poboljšajte perfromanse i bateriju svog telefona.

Greenfy je sjajna aplikacija koja vam automatski omogućava da postavite aplikacije u stanje sna i tako uštedite bateriju i unapredite performanse uređaja. Međutim, većina funkcija i opcija Greenfy aplikacije zahteva pristup root-u kako bi mogle da se koriste. Naravno, Greenfy može da radi bez root-a, ali uz određena ograničenja. Ta ograničenja ipak dovode do malih rezultata te korisnici koji nisu root-ovali svoj uređaj ne uviđaju razliku tj. napredak usled korišćenja Greenfy aplikacije.

 



Shodno tome, korisnici koji nisu root-ovali svoj uređaj i koji ne žele da to urade treba da se okenu alternativi koja je efikasnija. Ta alternativa je ustvari Hibernapp aplikacija. Doduše, ona na prvi pogled izgleda baš kao Greenfy, ali to je samo kada je reč o korisničkom izgledu.

Hibernapp aplikacija je besplatna i može se preuzeti sa Google Play prodavnice. Postoje neke funkcije koje se plaćaju, ali ukoliko zatražite promo kod na XDA-developers.com postu koji je podelio tvorac aplikacije, onda ćete moći da koristite sve njene funkcije potpuno besplatno.

*Kompatabilno sa Android 4.4 uređajima ili iznad

Kada je instalirate i pokrente potrebno joj je dodeliti neke dozvole. To će do vas biti zatraženo da uradite u okviru novoiskakajućeg prozora. Sve što treba da uradite je da dodirnite na tri prekidača i aktivirate ih.

U okviru aplikacije imate opciju da izuzmete aplikacije koje će biti sačuvane od nasilnog postavljanja u stanje sna. To je korisno za neke aplikacije koje treba da vam rade u pozadini. Primera radi Facebook aplikacija.



No, ukoliko želite, uvek možete podesiti da Hibernapp automatski postavlja aplikacije u stanje sna, one za koje smatra da previše troše bateriju ili koje previše preopterećuju telefon. To radite tako što pristupite podešavanjima Hibernapp aplikacije i štikliranjem opcije “Automated Hibernation”. Kada to uradite, dovoljno je da zaključate teleofn kako bi se ekran isključio i aplikacije će biti postavljene u stanje hibernacije.

Inače, štikliranjem opcije “Show the notification” ćete aktivirati taster u notifikacionom panelu za pokretanje automatske hibernacije aplikacija. Ako vam je lakše, uvek možete postaviti vidžet umesto tastera u notifikacionom panelu.

Naš savet je da se poigrate sa podešavanjima aplikacije jer tu možete pronaći zako korisne dodatne opcije.