Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Čitač otisaka prstiju vašeg telefona može dobiti neku funkciju više!

Čitač otisaka prstiju vašeg telefona može dobiti neku funkciju više!

Uz pomoć aplikacije Fingerprint Gestures, funkcije poput onih na Pixel ili Huawei P9 telefonima će moći da se koriste na bilo kom drugom telefonu.

Primera radi, Pixel telefoni nikada neće biti poput onih Nexus. Kako Google navodi, sve softverske prednosti Pixel telefona se nekom sledećom nadogradnjom Androida neće naći i na Nexus uređajima, iako su to takozvani Google uređaji. Ipak, ne odlučuje baš sve Google.

 



Od kako se saznalo da posebne funkcije čitača otiska prstiju na Pixel telefonima nisu hardverska stvar, već isključivo softverska, razni programeri su se bacili na posao. Otud i nova aplikacija Fingerprint Gestures koji svi mogu besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

Резултат слика за Fingerprint Gestures

Ruku na srve, gesture preko čitača otiska prstiju nisu ništa novo. Recimo, kineska kompanija Huawei je prva predstavila telefon sa naprednim čitačem otiska prstiju koji podržava gesture. Međutim, sa Pixel telefonima u centru pažnje, te gesture su automatski postale hit. Pa vi dragi moji i dalje smatrajte Samsung, Apple i Google kao jedine inovatore… Krajnje korisnike je lako preći, ali programere i ne tek tako. Na kraju je ispalo da je hardverska ograničenost jeftinijih čitača otiska samo loš izgovor.

>> Kako pomoću čitača otiska prstiju na telefonu otključati Windows 10? <<

>> Kako otključati Windows računar putem čitača otiska prstiju na telefonu? [SVI TELEFONI] <<

 



>> Kako otključati bilo koji Windows 8.1/10 računar putem otiska prstiju? [Windows Hello] <<

Shodno tome, mi danas imamo aplikaciju koja omogućava korisnicima da pomoću desetina različitih gestura odrade gomilu korisnih stvari na svom pametnom telefonu. Neke od najkorisnijih i najpopularnijih gestura su prevlačenje presta preko čitača levo ili desno zarad listanja fotografija, odozgo na dole zarad spuštanje panela sa obaveštenjima, dupli dodir za aktiviranje ekrana, brzi dupli dodir za pokretanje aplikacije i slično.

Резултат слика за Fingerprint Gestures

Verovatno se pitate: “Postoji li neki štos?” Pa, postoji… Evo koji uslovi moraju biti ispunjeni kako bi Fingerprint Gestures aplikacija funkcionisala:



1. Uređaj mora pokretati Android 6 Marshmallow verzija ili iznad.

2. Mora posedovati čitač otiska prstiju.

3. Telefon mora koristiti Google-ov “Fingerprint API”.



Sve navedeno je manje više nešto što veliki broj uređaja poseduje. Osnovno je naravno sam čitač otiska prstiju, zatim Android 6 Marshmallow koji se brzo širi i na kraju Google-ov “Fingerprint API” koji gotovo svi Android 6 Marshmallow uređaji i koriste.

To je to! Nije potrebno da uređaj bude root-ovan, ali postoji nekoliko funkcija više ukoliko jeste. Naš savet je da probate aplikaciju pa ako vam se ne svidi lako je možete izbrisati. Prilažemo vam link sa kojeg je možete preuzeti:

>> Fingerprint Gestures <<