Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

“Custom Quick Settings” vam omogućava da menjate skraćenice u notifikacionom panelu!

“Custom Quick Settings” vam omogućava da menjate skraćenice u notifikacionom panelu!

Aplikacija "Custom Quick Settings" vam omogućava da menjate skraćenice u okviru notifikacionog panela ili da dodate neke nove opcije i funkcije.

Da li ste nekada zaželeli da menjate skraćenice u okviru notifikacionog panela na vašem Android telefonu? Ako jeste, onda ste se verovatno zapitali kako se to radi, zar ne?

 



Pa... To nije fabrički nije omogućeno. Tačnije, nije kod zvaničnih Android uređaja. Ali jeste skoro kod svakog custom ROM-a. Pogotovu kod nekadašnjeg Cyanogenmod ROM-a. Ah… Nedostaje nam već…

>> Kako dodati vidžete u notifikacioni panel? <<

Međutim, za uređaje koje pokreće zvaničan Android je praktično nemoguće menjati skraćenice u okviru notifikacionog panela, a da prethodno nisu postigli root. No, moraćemo da se ispravimo. Situacija je bila takva dok se nije pojavila “Custom Quick Settings” aplikacija.

Doduše, Custom Quick Settings ne zahteva root na Android 6 Marshmallow uređajima ili iznad. No, gotovo svi uređaji su danas ili Android 6 Marshmallow ili Android 7 Nougat tako da neme brige. 

Ono što ustvari može biti problem je ograničavanje firmware-a od strane proizvođača telefona. Shodno tome, na pojedinimn telefonima jednostavno nije moguće koristiti aplikacije kao što je Custom Quick Settings. 



Mi nećemo danas praviti “korak po korak” za ovu aplikaciju, samo želimo da vam skrenemo pažnju na nju jer smatramo da je vredna toga. Ona je besplatna i možete je preuzeti sa Google Play prodavnice.

Dodaćemo samo da ona pored menjanja skraćenica omogućava dodavanje nekih drugih aktivnostii sličnih stvarčica. Veoma je korisna i jednom kada je probate bićete oduševljeni njome. Mi barem jesmo. No, ukoliko se ispostavi da vam je sve to previše komplikovano, pišite nam u komentarima ovog članka, a mićemo vam napraviti detaljno uputstvo kako da je osposobite i koristite.