Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da brzo i lako dođete do svih aplikacija i opcija koje često koristite! (VIDEO)

Evo kako da brzo i lako dođete do svih aplikacija i opcija koje često koristite! (VIDEO)

Lazy Swipe je minijaturna aplikacija koja omogućava korisnicima Android telefona da brzo i lako dođu do svojih najčešće korišćenih aplikacija i opcija.

Današnji Android telefoni imaju raznorazne korisničke izglede (eng. user interface, UI), oni često budu opširni i samim tim zamršeni. U situacijama kada često menjate telefone, ili CustomROM-ove, nekada bude nezgodno naviknuti se na njih.

 



Svaki CutomROM odnosno korisnički izgled ima svoju karakterističnu postavku opcija i skraćenica. Mi smo rešili da vam predstavimo aplikaciju Lazy Swipe i pokažemo vam kako da u svega dva dodira dodjete do najzaturenijih opcija i aplikacija. Evo kako funkcioniše:

Prevlačenjem prsta sa donjih ćoškova ka sredini ekrana aktivirate brzi panel gde se iscrtavaju raznorazne skraćenice, opcije i nedavno korišćene aplikacije. Taj panel sadrži tri kategorije: aktivnosti, najomiljenije i alati.

Kategorija “aktivnosti” je tu kako biste brzo mogli da stupite u kontakt sa osobama sa kojim ste nedavno komunicirali. Tu takođe možete naći skraćenice za nedavno korišćene aplikacije.

Kategorija “najomiljenije” je tu kako bi ste mogli da pristupite najomiljenijim aplikacijama. Ta lista se može modifikovati po vašoj želji kako biste uvek imali pristup aplikacijama koje vi najčešće koristite.



Kategorija “alati” sadrži neke korisne skraćenice i alatke. Na toj listi se nalaze skraćenice za  kontrolu osvetljenja ekrana i kontrolu zvuka. Tu su i prekidači za WiFi, bluetooth, 3G i lampu. Na ovoj listi se takođe nalazi i alatka “čistač memorije”. Tu je i skraćenica za kameru.

U podešavanjima Lazy Swipe aplikacije se mogu naći nekoliko korisnih modifikacija (eng. tweak). Mogućnost menjanja tema će vam se sigurno dopasti, možete birati između osam različitih tema. Tu je tweak koji vam omogućava da podesite područje prekidača za Lazy Swipe. Tu možete da podesite širinu i visinu područja ekrana sa kog možete prevlačenjem prsta startovati Lazy Swipe.

I na kraju tu napredna podešavanja u kojima možete da startujete ili deaktivirate opcije poput: korekcija operacija, SMS podsetnik, nedavni kontakti, detalji poruke. U naprednim podešavanjima možete podesiti i to koje aplikacije želite da budu izuzete kada koristite alatku “čistač memorije”. Takođe, tu imate opcije “crna lista aktivnosti” i “obavijest aplikacije” koja vam pruža mogućnost da izaberete koje će sve aplikacije moći da vas obaveštavaju preko Lazy Swipe.



Mnogo nam se dopada fluidnost Lazy Swipe aplikacije, kao i njene teme. Lazy Swipe zauzima veoma malo memorije na vašem telefonu, negde oko 3 MB, ne više. Koristimo je već nedelju dana i možemo vam reći da smo je uvrstili među aplikacijama “must have”. Dakle, brzo radi, ne baguje, zauzima malo memorije, nema agresivnih reklama, moguće je prilagoditi i ono što je najbitnije: olakšava korišćenje pametnog telefona.

Lazy Swipe možete potpuno besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.



Pogledajte kratak video koji na prvi pogled prikazuje Lazy Swipe: