Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da dodate “TouchBar” na dnu ekrana telefona!

Evo kako da dodate “TouchBar” na dnu ekrana telefona!

TouchBar je panel koji se prikazuje šta god da radite na telefonu, a poseduje opcije koje se inače mogu pronaći unutar podešavanja telefona. Evo kako da dodate tj. aktivirate…

TouchBar je aplikacija za Android uređaje koja pruža razne neke skraćenice koje su obično zaturene negde u podešavanjima telefona. Što je najbitnije, TouchBar koristi pomoću gestura tako da on dok ne zatreba sigurno neće smetati jer je skriven.

 



Aplikaciju je razvio član XDA-developers.com foruma “alecot18” sa željom da napravi nešto slično TouchBar-u koji ima novi Mac Book pro tj. nešto slično komadnom centru iOS platforme.

TouchBar se aktivira prevlačenjem prsta sa dna ekrana ka vrhu, a panel koji se pojavi može prikazivati tastere za kontrolu WiFi, Bluetooh, rotacije, osvetljenje ekrana, jačinu tona telefona i slično. Moguće je čak pretražiti internet putem tog panela jer poseduje Google bar za pretragu.

TouchBar ne zahteva root, niti bilo kakve modifikacije, ali se mora instalirati sa memorije telefona. U slučaju da ne znate kako se to radi, na ovom LINKU imate detaljno uputstvo. Aplikaciju možete preuzeti sa ovog LINKA tj sa XDAdevelopers.com prodavnice jer je nema na Google Play prodavnici.