Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

ExRey aplikacije pruža pogled i "iza ekrana"!

ExRey aplikacije pruža pogled i "iza ekrana"!

Gledate „Seks i Grad“ i za oko vam je zapela Carrie-na cipela? Maštate koliko biste ju voljeli imati? Ili ste pak pogledali James Bond film i automatski poželjeli nabaviti karte za Adelle koncert? Ili saznati gdje nabaviti taj Omega sat? Ili samo pogledati kako su snimili tu neku preludu scenu sa Aston Martinom. ExReyvam omogućava da jednim skenom dobijete podatke koji vas zanimaju.

Svakodnevno nam se serviraju razni vizualni sadržaji, serije i filmovi, a često kao njihovi konzumenti niti ne razmišljamo koliko prostora im ostavljamo u svojim mislima. Beyond Seen Screen startup je koji je razvio ExRey platformu koja interakciju između gledatelja i video sadržaja dovodi na jednu potpuno novu razinu. Ona omogućava gledateljima video sadržaja da pomoću pametnog telefona prepoznaju što gledaju, odnosno da umjesto pasivnog konzumiranja sadržaja dobiju informacije o onome što gledaju. Slično kao Shazam, ali ovaj puta za video, filmove i serije.

 



Miroslav Zarić, Mario Drevenšek i Krešimir Puljić stoje iza ovog projekta. Ova trojka svoju ideju od lipnja 2018. godine razvija u ZICER-u, StartUp inkubatoru u Zagrebu. Pomogao je i ABC Akcelerator iz Ljubljane, a i Fil Rouge Capital, fond rizičnog kapitala, Iz Hrvatske, je uložio u realizaciju ovoga projekta.

Kako sami kažu: Svatko tko jasno definira svoj cilj već je na pola puta do njega. Njihov je postati „Shazam za video sadržaje“, aplikacija koja će postati svjetski brend. Aplikacija koja će ući u domove svakog od nas i biti na dohvat ruke kada budemo htjeli saznati nešto više o video sadržaju kojeg gledamo. ExReyom se može skrenirati, ne samo televizija, već bilo koji drugi ekran i video, bez obzira na kvalitetu videa ili zvuka.

Ne tako daleko, ovaj cilj se nazire, jer već sada je moguće pomoću jednog skena pametnim telefonom doći do informacija gdje pogledati izložbu old timera kakvog vozi Gatsby u filmu Veliki Gatsby, kao i gdje najbliže možemo kupiti njegov sat ili odijelo. ExRey stoga nudi beskonačan marketinški potencijal kojeg osim video produkcijskih tvrtki, televizijskih kuća i platformi za distribuciju video sadržaja mogu iskoristiti brojne online trgovine i brendovi.

Aplikacija je dostupna kao PWA (Progressive Web App) tako da nije ju potrebno ni skinuti, nego samo pokrenuti sa app.exrey.tv adrese. A ako ipak želite da aplikaciju imate na svom telefonu, onda je možete preuzeti sa priloženog linka:

>> ExRay BETA <<



Pitanje je samo vremena kada će ExRey postati uspješna StartUp priča, jednorog, sa ovih prostora.

*Napomena

Ovaj članak je medijsko saopštenje. Nije sponzorisan. Izvor Beyond Seen Screen d.o.o.