Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Fruit Ninja - Math Master: igrica koja će kroz zabavu naterati vaše dete da vežba matematiku!

Fruit Ninja - Math Master: igrica koja će kroz zabavu naterati vaše dete da vežba matematiku!

Imate dete koje voli da koristi pametne telefone i da na njima igra igrice? Evo kako da njihovo vreme provedeno na telefonu iskoristite u edukacione svrhe.

Verujemo da ne moramo da vas upoznajemo sa popularnom igricom “Fruit Ninja”, zar ne?  Verovatno ste fan te igrice ili ste je barem igrali neko vreme, a kako ne biste kada je prevlačenje prsta preko ekrana i seckanje voćki toliko intuitivno da prosto stvara zavisnost od igranja ove igrice.

Programeri iz Halfbrick Studios znajući da među mnogim svojim fanovima imaju dosta onih koji se po prvi put susreću sa brojevima i matematikom uopšte, rešili su da “Fruit Ninja” igricu adaptiraju i reorganizuju u “Fruit Ninja: Math Master”. Sada deca imaju priliku da se samoedukuju dok igraju igricu. Fruit Ninja: Math Master zahteva da deca “mućnu” malo svojom glavicom gde se od njih traži da ne seckaju voće u nedogled već onoliko koliko se od njih traži.



Matematički zadaci će se pojaviti na vrhu ekrana u toku igranja igrice gde dete treba da preseče dovoljan broj banana i uspešno reši zadatak. Takođe, u toku igranja igrice deca dobijaju zadatak koji zahteva da preseču voćku koja je iznad zadatog geometrijskog oblika. Zanimljivo je to da se zadaci nekada više puta ponavljaju kako bi deca temeljito utvrdila “gradivo”.

Obzirom da je igrica napravljena za decu to su ujedno i ciljani korisnici što znači da roditelji ne moraju da brinu o plaćanju nekih dodataka u okviru igrice. Fruit Ninja: Math Master je takođe bez reklama što garantuje vežbanje matematike bez ometanja. No igrica nije besplatna ali ipak vredi dati 5$ imajući u vidu da će dete za uloženi novac učiti nešto pametno dok se zanima na telefonu ili tablet računaru. Igrica je objavljena juče i za sada ne podržava srpski jezik, ali mislimo da će se uskoro pojaviti.