Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Duo ćemo uskoro moći da kositimo na više uređaja u isto vreme!

Google Duo ćemo uskoro moći da kositimo na više uređaja u isto vreme!

Google Duo aplikaciju ne možemo koristiti u isto vreme na tablet i telefon, primera radi, već moramo da deaktiviramo nalog na jednom od tih urađaja kako bismo koristili na drugom. Situacija će se uskoro promeniti.

Još kako je Google Duo lansiran, jedna od većih kritika koja je stigla na adresu Google kompanije je to što aplikaciju nije moguće koristiti na više uređaja u isto vreme. To znači da ne možete primiti ili uspostaviti poziv sa tablet računara ukoliko se taj nalog koristi na nekom od telefona. Potpuno besmisleno za jednu Adnroid aplikaciju.



Doduše, pre par meseca smo načuli da je Google rešio da ispravi svoju grešku. Kasnije smo videli da je omogućeno korišćenje email adrese za registraciju za Google Duo, umesto broja telefona. To automatski proširava bazu korisnika jer je moguće kontaktirati one prijatelje čije brojeve telefona ne znate.



Ovaj novitet nam je nagovestio i to da Google radi na tome da korisnici mogu da instaliraju i koriste Duo na više uređaja u isto vreme. Naša nadanja da će se Google “smilovati” su upravo okončana jer Google Duo v27 donosi promene po tom pitanju. Podrška za korišćenje Google Duo aplikacije je spreman i uskoro će iz BETA faze.

To nije sve! Govori se kako će Google Duo postati dostupan za korišćenje i putem računara, ondnosno putem web strane. Ova dva noviteta bi trebalo da dupliraju bazu korisnika koja trenutno broji nešto manje od 100 miliona korisnika.

>> Google je dodao audio pozivanje za svoju Duo aplikaciju! <<

>> Google Duo v25 rešava problem oko baterije i jačine tona! <<

Nadamo se da će Google u jednom momentu spojiti Google Duo i Google Allo kako ne bismo imali potrebu da koristimo dve različite aplikacije. No, videćemo šta će Google uraditi. To možemo očekivati samo ukoliko se baza korisnika drastično poveća.