Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Earth krije nekolliko zanimljivih tajni koje morate da vidite!

Google Earth krije nekolliko zanimljivih tajni koje morate da vidite!

Evo šta sve možete pronaći pomoću Google Earth aplikacije. Ovo su možda 5 najbizarnijih ali i najpopularnijih mesta koje možete posetiti putem ove aplikacije. 

Google Earth servis je nedavno napunio 10 godina. U to ime odlučili smo da pomoću aplikacije Google Earth posetimo neke najčudnije lokacije i priložimo vam fotografije istih. Naravno, priložićemo vam koordinate, kao i nazive mesta pomoću kojih im možete lično pristupiti putem aplikacije.

Pre nego što počnemo zamolili bismo vas da prvo preuzmete Google Earth aplikaciju sa priloženih linkova:



Windows Phone

>> Google Earth <<

Android

>> Google Earth <<

iOS

>> Google Earth <<

“Badlands Guardian”, Alberta, Kanada (50 0 38.20 n 110 6 48.32 w)

Ovo je praktično amanet moći Google Earth servisa koji je neko iskoristio kako bi otkrio geografsku strukturu. Još od tada, ta geografska struktura koja podseća na starosedeoca Američkog tla, odnosno Indijanca, postala je zvanična pod nazivom “Badlands Guardian”.

>> Kako koristiti Google Maps bez interneta? <<



Katavi, nacionalni park, Tanzanija (6 53 53.00 s 31 11 15.40 e)

Iz daleka sve izgleda kao da crvi plivaju u blatu ili nešto još gadnije. Zapravo, radi se o velikom bazenu sa nilskim konjevima koji se nalazi u Tanzaniji. Verujemo da sa zemlje ovo uopšte ne izgleda kao iz ptičije perspektive, ipak ne možemo reći da se ne radi o neverovatnom prizoru.

>> Kako podeliti rute preko Google Maps aplikacije? <<

Vanzemaljci, Egipat (27 22 50.10 n 33 37 54.62 e)

Kada se ova scena pojavila na Google Earth servisu ona je 1997 godine napravila pometnju u svetu, a pogotovu među sledbenicima teorije zavere i onima koji veruju u vanzemaljska bića. Tačnije, ovo umetničko delo se naziva “Dah pustinje”. Izgleda spektakularno pogotovu kada se približite.



>> Najbolja besplatna navigacija za Android telefon! <<

Firefox logo u pšenici, Oregon (45 7 25,87 n 123 6 48.97 w)

Mozilla-in popularni internet pregledač je uspeo da se infiltrira u Google-ov servis Google Earth i iskoristi ga zarad samoreklamiranja i to u sred pšeničnog polja! Naime, u tom polju je urezan, uslovno rečeno, Firefox logo kako bi se proslavilo 50.000 preuzimanja Firefox internet pregledača. Jasno je da je sve ovo odrađeno veoma lukavo ali izgleda da Google kompaniji to ne smeta jer su oni to mesto čak i označili kako bi svi mogli lakše da ga pronađu.



>> Najbolje besplatne navigacione aplikacije za Android uređaje koje rade u offline režimu! <<

Ogromna meta, Nevada (37.563936, -116.85123)

Ovo je mesto u Nevada okrugu koje na sebi ima ogromnu metu koja obiluje bizarnim događajima. To je mesto gde svi najmoćniji ljudi (državni zvaničnici i vojska) lansiraju (nuklearne) bombe. Destruktivno, zar ne? Ovo je možda najveći primer tome da je čovek sam sebi najveća pretnja.

>> Rešena misterija oko skandala koji se desio u Google mapama! <<