Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google lansirao neverovatnu, "Just a Line" aplikaciju! (VIDEO)

Google lansirao neverovatnu, "Just a Line" aplikaciju! (VIDEO)

Pomoću "Just a Line" aplikacije možete da crtate raznorazne stvari oko vas koristeći kameru svog telefona u formi izmenjene realnosti.

Kada se god pojavi neka nova tehnologija, Google obično pokrene neki skroz blesav, ali zanimljiv eksperiment koji se kasnije pretoči u aplikaciju. Njihova najnovija aplikacija “Just a Line” je zapravo rezultat eksperimenta koji se bavio ARCore tehnologijom. 

 



U pitanju je aplikacija koja koristi izmenjenu realnost (skr. AR, eng. augmented reality) kako bi se poigrala sa umovima korisnika i navela ih da budu još kreativniji nego što jesu. Štos je u tome što je aplikacija neverovatno prosta za korošćenje. Programeri su vodili računa o tome da apsolutno svako može brzo da nauči kako da koristi aplikaciju, a sve se naravno svodi na iscrtavanju linija po ekranu telefona dok kamera pravi video zapis.

Nema tu mnogo šta da se govori o samoj aplikaciji jer je vrlo intuitivna. Dakle, pokrente Just a Line aplikaciju, na ekranu iscrtate ono što želite, a to naravno ostaje na toj poziciji koliko god vi da se kretali okolo čime se stvara taj trodimenzionalni svet tj. korisničko iskustvo.

Jednom završite svoju kreaciju, sve što treba da uradite je da pritisnete taster za snimanje i spremni ste da napravite neke vrlo kreativne kratke snimke koji mogu biti korisni za društvene mreže. Naravno, vaš uređaj mora da bude kompatabilan sa ARCore tehnologijom, a ako jeste, onda odmah možete da probate Just a Line aplikaciju jer je onda dostupna za besplatno preuzimanje sa Google Play prodavnice.

Čuvena umetnica Shantell Martin se već poigrala sa Just a Line aplikacijom i napravila neke vrlo unikatne i kompleksne snimke pomoću Pixel 2 telefona. Pogledajte kako to izgleda: