Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google lansirao samostalnu aplikaciju za upravljanje zadacima: Google Tasks!

Google lansirao samostalnu aplikaciju za upravljanje zadacima: Google Tasks!

Nakon mnogo, mnogo godina, stara Google Tasks aplikacija je sada nova!

Google Tasks je dugo bila funkcija Gmail aplikacije. Sećamo se da smo je koristili još 2011. godine. I tada je smo imali utisak da je ta funkcija zapostavljena od strane Google-a. Situacija se nije menjala dugo godina i nakon toga, sve do danas! Sada je Google podario “slobodu” Tasks funkcionalnosti Gmail aplikacije u vidu samostalne aplikacije. Sada se na Google Play i App Store prodavnicama može pronaći izuzetno jednostavna Google Tasks aplikacija.

 



Ranije je bilo teško snaći se u Task odeljku i pronaći sve zadatke koji su ranije bili uneti. Čak se dešavalo da budu kreirani na nekoliko mesta te su korisnici neretko napuštali Tasks… Takođe, sam korisnički izgled Task odeljka je takođe bio izuzetno loš.

Google je prepoznao potencijal Tasks funkcije i lansirao je kao smaostalnu aplikaciju. Ideja je da sve bude vrlo, vrlo jednostavno. Korisnički izgled nove Google Tasks aplikacije je moderan, ali ipak jednostavan. Zadaci se prikazuju na jednoj listi, kreiraju se u nekoliko dodira što je jako bitno. Svi koji imaju potrebu da zabeleže svoje zadatke su uveliko zauzete osobe i nemaju mnogo vremena za kreiranje zadataka u nekoj aplikaciji sa gomilu dodatnih informacija.

Tu su opcije za kreiranje brzih zadataka, zajedno sa podzadacima. Moguće je uređivati te zadatke sa bilo kog uređaja, ne samo putem telefona. Isto tako, zadaci se sinhronizuju sa Google Calendar i Gmail servisima.

Naravno, uvek možete uneti naziv zadatka, kao i opis. Isto tako, moguće je definisati datum kada taj zadatak treba biti obavljen. Kada dođe taj datum, Google Tasks obaveštenje će se pojaviti i u boraviti u notifikacionom panelu tokom celog dana, sve dok ne štiklirate da ste obavili zadatak.

Takođe, putem Gmail aplikacije je moguće kreirati zadatak kao što je i ranije bilo moguće. Za biznis korisnike je dobro to što je Google Tasks deo G Suite programa jer se mnogi drugi Google servisi mogu “ukopčati” sa ovom aplikacijom.

Ukoliko želite da probate Google Tasks aplikaciju, preuzmite je sa priloženih linkova:

Android



>> Google Tasks <<

iOS

>> Google Tasks <<