Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google tastatura sada ima opciju za brzo pravljenje GIF-ova!

Google tastatura sada ima opciju za brzo pravljenje GIF-ova!

Nova verzija Google tastatura aplikacije donosi mnoga unapređenja među kojim je i GIF opcija. Evo šta možete da uradite pomoću nje.

Gboard, kako se sada naziva Google tastatura, je dobila nadogradnju za Android i iOS uređaje koja podrazumeva unapređenja po pitanju predikcije reči, ali i po pitanju funkcionalnosti.

 



Od sada možete dodirom na jedan taster poslati svoju GIF selfie fotografiju! Često se dešava da prilikom dopisivanja zaželite da pošaljete neki smešni GIF koji će najbolje prikazati vaše raspoloženje. Međutim, to rekto ko radi jer potrebno imati aplikaciju koja pravi GIF fotografije ili pristupiti režimu unutar kamera aplikacije i sve to obaviti

Sa Gboard tastaturom je to moguće odraditi u dva dodira jer ona sada ima posvećeni GIF selfie taster. On se nalazi u produžetku panela sa predikcijama. Dodirom na taj GIF selfie taster beležite GIF fotografiju prednjom kamerom, ali ako vam je potrebna zadnja, možete koristiti i nju. Tu su i dva različita režima: “loop” i “fast-forward”.

Loop režim je standardan GIF koji traje 3 sekunde i koji se iznova ponavlja. Fast-forward je režim koji vam omogućava da snimate celi minut, ali se GIF zato prikazuje ubrzano i tako bude kraći.

Proverite Google Play prodavnicu, možda vam je već stigla nadogradnja ako koristite Gboard aplikaciju. A ako do sada niste probali Gboard aplikaciju, onda je preuzmite besplatno sa ovog LINKA.