Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Instalirajte Android P panel za kontrolu tona telefona! (VIDEO)

Instalirajte Android P panel za kontrolu tona telefona! (VIDEO)

Evo kako da dođete do panela za kontrolu tona telefona koji se nedavno pojavio na novoj Android P verziji za programere.

Android P (developer preview 1) je lansiran početkom marta za Pixel i Pixel 2 telefone. Tada smo imali prilike da se po prvi put upoznamo sa novitetima koji će nam stići uz nadolazeću, zvaničnu verziju Android-a.

 



Jedna od primetnih promena je to kako se prikazuje, ali i gde, panel za kontrolu tona telefona. Do sada se panel pojavljivao na samom vrhu ekrana kada bi pritisnuli tasteri za kontrolu tona telefona, ali kako stvari stoje, to će se promeniti. Novi Android P ima drugačiji prikaz tog panela. On se pojavljuje sa strane, te se taster prevlači preko tračice na gore ili na dole.

Programer “yogy.306”, član XDAdevelopers.com sajta, je napravio aplikaciju koja donosi taj Android P novitet svim ostalim, starijim verzijama Android-a. Aplikacija se naziva “Android P Volume Slider” i ona ima gomilu opcija koje korisniku omogućava da prilagodi novi panel za kontrolu tona telefona. Primera radi, moguće je prilagoditi u kom delu ekrana će se panel prikazivati.

Uglavnom, ukoliko ste bacili pogled na novi Android P DP1 i to vam se dopalo, onda ne morate da čekate zvaničnu nadogradnju kako bi ste ga koristili. Potrebno je samo da preuzmete aplikaciju sa priloženog linka:

>> Android P Volume Slider <<