Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako bataliti cigarete pomoću telefona? [Android, iOS]

Kako bataliti cigarete pomoću telefona? [Android, iOS]

Evo jedne aplikacija koja vas može motivisati, ali i pomoći da batalite pušenje.

Ja, kao nepušač, vam ne mogu previše govoriti koliku zavist stvara nikotin i koliko je uopšte teško prestati sa pušenjem cigareta. Međutim, ono što ja mogu da uradim je da vam predložim način na koji možete prestati sa tom, uveravam vas, groznom navikom! 


U pitanju je aplikacija koja će vam pomoći da prestanete sa konzumiranjem cigareta i koja će vas motivisati da istrajete u tome. Situacija je veoma jednostavna. Potrebno je da jedan preduslov bude ispunjen: da imate želju za odvikavanje od cigareta. Oko ostalog će vam aplikacija pomoći.





Pa da krenemo. Prvo što treba da uradite je da preuzmete aplikaciju sa Google Play prodavnice. Besplatna je što će vam odmah uštedeti novac. A i da se plaća, opet bi vam uštedela novac kada uzmete u obzir činjenicu da su cigarete veoma skupe. U proseku, jedna osoba potroši oko 7500 dinara mesečno, samo na cigarete. To vam je praktično večera sa partnerom u nekom od luksuznih restorana. Ili čak rezervacija za dve osobe, dva dana u spa centru na Kompaoniku.

Uglavnom, postoje tehnike koje pomažu oko odvikavanja. Osobe koje imaju želju da se odviknu, a koje su sa druge strane dosledne izazovu, ipak imaju velike šanse da se “izkobeljaju iz kandži” zavisti kao što je ova.

Aplikacija koju mi preporučujemo upošljava razne trikove koji će vas stimulisati da prestanete sa pušenjem cigareta i da istrajete u tome. Jedan od njih je merač ušteđenog novca. Kada pokrenete aplikaciju, ona će vas upitati da postavite neke parametre. Ti parametri se odnose na to koliko paklica cigareta pušite dnevno, koliko jedna paklica sadrži cigareta, cenu paklice i to koliko dugo u toku dana treba da odolite pušenju.

Jednom kada podesite pomenute parametre, aplikacija će automatski znati koliko ste novca uštedeli i prikazati vam to u okviru isečka “Mony Saved”. Kada dodirnete na taj isečak dobićete detaljne informacije o tome koliko dugo štedite, koji iznos novca ste uštedeli i koliko vam vremena treba da biste uštedeli dovoljno novca za ono što ste postavili kao cilj štednje.



Postoji opcija da postavite da štedite za vikend na Kopaoniku, kao i to koliko to košta. Jednom kada to postavite, aplikacija će u okviru isečka “Mony Saved” da prikaže koliko vam tačno dana treba da biste uštedeli dovoljno novca za svoj izlet tj. cilj.

A kada upadnete u krizu, tu je igrica koja se krije pod isečkom “Beat an Urge”. Radi se o igrici memorije koja će vam brzo srenuti misli i olakšati vam da prebrodite krizu.



Tu je i isečak “Total Health” koji vam pokazuje neke naučne statistike, kao i informaciju o tome koliko su vaši organi oporavljeni od kako ste prestali da pušite.



Odmah pored je i isečak “Cigarettes Passed” koji broji koliko cigareta zapravo niste konzumirali. Kada dodirnete na ovaj isečak, prikazaće vam se bedževi koje možete da osvojite na osnovu toga koliko cigareta niste konzumirali. Isto tako, tu možete pregledati osvojene bedževe na bazi vremena provedenog bez konzumiranja cigareta.

Ako u jednom momentu ostanete bez motivacije, tu je isečak “Motivations & Tricks” koji će vam pomoći da nastavite sa odvikavanjem od cigareta. U okviru ovog isečka će vam se prikazati mala “kockica” ikonica na koju kada dodirnete inicirate prikazivanje motivacione poruke ili nekog saveta.

Postoji i opcija “Quit Slowly” koja strastvenim pušačima omogućava lagano odvikavanje na bazi smanjivanja konzumacije cigareta.

Kao što vidite, aplikacija se dotakla apsolutno svih aspekata i tu je da pomogne čak i strastvenim pušačima. Sve što vam je potrebno je želja i upornost!

iOS

U slučaju da koristite iPhone, onda preporučujemo da probate "Smoke Free" aplikaciju koja je takođe besplatna i koja na sličan način pomaže oko odvikavanja od cigareta. Nju možete preuzeti sa App Store prodavnice.