Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako da napravite dobru fotku?

Kako da napravite dobru fotku?

Sigurno ste na društvenim mrežama primetili fotografije koje imaju malo drugačiji tonalitet boja, okvir ili fokus. Ne, to nije fotografisano profesionalnim fotoaparatom. Te divne fotografije su prerađene na pametnom telefonu preko nekih jednostavnih aplikacija.

Mnogi se pitaju kada na društvenim mrežama ugledaju fotgrafiju "kako ispadnu ovako lepe fotke?" I mahom pomisle da je za to zaslužan skupi profesionalni fotoaparat. Odgovor na tu zagonetku je negativan! Većina tih fotografija se pomoću aplikacija na pametnom telefonu prerade i našminkaju pre kačenja na internet. Na marketu imate masu aplikacija tog tipa, a mi Vam predstavljamo tri najpopularnije do sada.

>>Kako ulepšati fotografiju na pametnom telefonu? <<



Pixlr Express - Ovo je aplikacija koja je skoro kao Photoshop. Ono što je Photoshop na desktop računarima to je Pixlr Express na android uređajima. Preko Pixlr Expressa možete dodavati razne efekte, možete menjati veličinu slike, kontrolisati svetlinu, ulepšavati lica odnosno ispravljati nepravilnosti, dodavati sliku u slici, uklanjati "crvene oči", manipulisati bojom, dodavati okvire, dodavati tekstove i još mnogo sličnih operacija koje možete obaviti pomoću ove aplikacije. Neosporivo je najbolja za preradu slika nakon okidanja i trenutno ne postoji jak konkurent ovoj aplikaciji. Potpuno je besplatna i možete je skinuti sa marketa, Pixlr Express.

>> Kako napraviti odlične snimke pomoću telefona? <<

Camera 360 Ultimate - Ako želite da pre okidanja znate kako će se efekat odraziti na sliku onda je Camera 360 prava stvar za Vas. Camera 360 vam pruža pregled slike sa efektom pre okidanja kako bi ste unapred znali kako će slika izgledati. Na tom polju su se fokusirali i baš je to ono što ih izdvaja iz mase. Takođe su jedinstveni po tome što su prvi pružili podršku za Sony prenosne objektive za pametne telefone. Naravno u samoj aplikaciji postoji mogućnost da nakon okidanja primenite određene efekte na sliku i preradite je po vašoj želji. Camera 360 Ultmate je isto besplatna i možete je preuzeti sa marketa.

>> Fragment je aplikacija koja će vaše fotke učiniti unikatnim! (VIDEO) <<



Google Camera - Pre par meseci Google je na market izbacio njihovu poboljšanu aplikaciju za slikanje koja se koristi na nexus uređajima. Unapređenja su ogromna, pored foto sfere (Photo Sphere) dobio je i novi mod okidanja a to je zamagljivanje objektiva (Lens Blur). Ovaj mod okidanja je amatersko fotografisanje podigao na viši nivo. Sada kada pravite fotografije preko ovog moda telefon daje dubinu fotografiji poput skupocenih SLR fotoaparata.Stoji da nekada slike nisu 100% precizne ali retki su trenuci kada ne uspete da napravite dobru fotografiju. Takođe integrisana galerija slika "g fotke" ima svoj sistem prerade načinjenih fotografija koji nije nimalo naivan. Tu možete naći sve osnovne alatke za preradu sa odličnim efektima koji se mogu prilagođavati i menjati po želji korisnika. Kao i sve ostale aplikacije koje Google poseduje i Google Camera je beplatna i možete je preuzeti sa marketa.

>> Šta je HDR i kada ga treba koristiti? <<

Nek Vam mašta zaigra pa načinite vaše fotogrfije interesantijim, nek izgledaju kao da su fotografisane sa skupim profesionalnim aparatom!



>> Kako napraviti profesionalnu fotografiju pomoću iPhone-a? <<

A uz ovu pesmu napravite SELFIE!