Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako gledati filmove na telefonu preko interneta? (VIDEO) [Android, iOS]

Kako gledati filmove na telefonu preko interneta? (VIDEO) [Android, iOS]

Evo kako da na telefonu ili tabletu, putem interneta, gledati nove FullHD filmove i serije, sa prevodom koji vama odgovara?

Na Google Play prodavnici postoje mnoge aplikacije koje obećavaju da ako ih preuzmete možete gledati filmove na telefonu preko interneta. Nekolicina njih čak nudi i prevod na mnoge jezike. Međutim, mi nismo uspeli da nađemo ni jednu jedinu koja stvarno vredi. To ne znači da ne postoji način da gledate filmove! To znači da ne bi trebalo da aplikaciju tražite na Google Play prodavnici.

 



Ne znamo da li ste čuli za "Popcorn Time", a ako niste onda je vreme da se oduševite! Kao i većina aplikacija koje narušavaju "copyright", Popcorn Time se ne može preuzeti sa Google Play prodavnice ali može sa njihovog sajta. Instalacija je krajnje jednostavna i o tome ćemo kasnije govoriti, a sada ćemo se fokusirati na to kako ona radi i šta je čini posebnom.

Pre svega, reći ćemo da je beta verzija i da je u fazi koja ne garantuje stoprocentni rad bez grešaka. Realno, i one aplikacije na Google Play-u nisu u beta fazi pa opet nisu bez grešaka. Shodno tome, Popcorn Time za telefone, po našem mišljenju, može da preskoči ovo naglašavanje “beta” jer radi bez ikakvih značajnih grešaka (eng. buggs).

*U slučaju da ste propustili



Dakle, možemo zaključiti da aplikacija ima krajnje fluidan rad koji je baziran na protoku vaše internet konekcije. Popcorn Time funkcioniše na principu uTorrenta stim što ne skladišti datoteke na vašem telefonu trajno. Da pojasnimo, vi kada dodirnete na taster “gledaj” započinjete povezivanje sa svim računarima na planeti koji imaju ovaj film u sebi. Na taj način film počne da se šalje ka vama u delovima, blago rečeno. Znači, pored vašeg dobrog protoka, koji je neophodan, bitno je da postoji dovoljno peer-ova/seed-ova sa dobrim upload-om koji je dovoljno brz da vaše iskustvo ne iseče bezbroj puta dok gledate film. Sve u svemu, Popcorn Time taj posao obavlja fantastično što dovodi do toga da retko koji film secne ili zabaguje.

Ne možemo a da ne spomenemo fenomenalni korisnički izgled koji aplikacija Popcorn Time ima. Ono što mi volimo kod Popcorn Time-a je stilizovani, elegantni i krajnje jednostavni korisnički izgled. Sve lepo spakovano sa mogućnošću izbora između dve kategorije “filmovi, serije i anime”.



Sve je na srpskom jeziku tako da vas ništa neće zbuniti. Naravno,tu je bar za pretragu tako da unošenjem naziva serije ili filma lako i brzo možete započeti pregled. Ono što je po nama fenomenalno je to što svaki film ima naslovnu fotografiju koja znatno poboljšava izbor nekog filma koji niste gledali.

Kada dodirnete na film odmah ispod naslovne fotografije filma imate taster za reprodukciju. Zatim ispod naslova filma i tastera za reprodukciju se nalazi kratak opis radnje filma, potom taster za pregled najave filma (eng. trailer), taster za izbor rezolucije filma, tako da ga možete pregledati u 1080p ili 720p i na kraju imate taster “titlovi” koji prikazuje koji su prevodi dostupni. Za sada nemate mogućnost za ručno unošenje titlova ali verujemo da će se pojaviti obzirom da ga aplikacija za Windows računare ima.



>> Kako instalirati PopCorn Time na iPhone ili iPad bez JailBrake-a! <<

E sada kada smo malo ćaskali o samoj aplikaciji odnosno o tome kako radi i kakav je korisnički izgled, vreme je da pređemo na proces instaliranja. Verujemo da jedva čekate da isprobate ovu aplikaciju zato vas molimo da pažljivo ispratite sledeće uputstvo:

1. Preuzmite aplikaciju na memoriju svog Android uređaja sa priloženih linkova:

>> Popcorn Time <<

_____________________________________

>> Popcorn Time CE - Reddit <<

>> Popcorn Time CE - Alternativni link <<

>> Popcorn Time - Google Disk <<

_____________________________________

2. Kako bi ste mogli da instalirate ovu aplikaciju sa interne memorije telefona ili MicroSD kartice neophodno je da štiklirate opciju “nepoznati izvori”. OVDE pogledajte kako da to obavite.

3. Nakon štikliranja opcije “nepoznati izvori” nađite preuzetu aplikaciju i započnite instaliranje dodirom na nju. Kako bi ste je lakše našli preko vašeg menadžera datoteka u folderu “downloads” potražite datoteku “PopcornTime.apk”.

4. Prilikom instaliranja Popcorn Time će vas pitati da prihvatite uslove korišćenja što vi naravno treba da učinite. Po prihvatanju uslova korišćenja instalacija će brzo biti privedena kraju.

Sada sve što treba da uradite je da izaberete film koji volite da gledate i uživate u vašem slobodnom vremenu.

*Dodato 18.05.2015

Sada je dostupna i potpuno stabilna verzija koja podrazumeva neke nove fukncije i unapređenja. Nešto više o tome pogledajte na priloženom linku:

>> Aplikacija za gledanje FullHD filmova preko interneta sa prevodom je upravo poboljšana! <<