Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati i podesiti Gboard tj. Google tastaturu na telefonu?

Kako instalirati i podesiti Gboard tj. Google tastaturu na telefonu?

Instalirajte sjanu GBoard tastaturu za telefon u svega nekoliko koraka! Evo kako da je preuzmete i šta sve treba da uradite kako biste podesili Gboardtastaturu po prvi put!

Google tastatura je možda jedna od najintuitivnijih tastatura za mobilne telefone, a poseduje sve one napredne funkcije i opcije. Shodno tome, želeli smo da vas bolje upoznamo sa čuvenom Gboard tastaturom i pokažemo vam kako da je instalirate, podesite i još mnogo toga. 

 Ono što je super je to što Gboard tastaturu možete koristiti na bilo kojem Android ili iOS uređaju. Shodno tome, celokupna istorija korišćenja će biti dostupna na bilo kojem uređaju. Naravno, Gboard možete preuzeti besplatno sa Google Play ili App Store prodavnica, ali i putem priloženih linkova:

>> Gboard - Android <<

>> Gboard - iOS <<

Jednom kada preuzmete i instalirate Gboard aplikaciju na svom telefonu potrebno je da obavite postavljanje određenih parametara po prvi put. 

Evo liste "korak po korak" uputstava koje smo napisali vezano za Gboard tastaturu. Ovde imate apsolutno sve o Gboard aplikaciji pa ukoliko ste imali nekih nedoumica, onda pogledajte neki od priloženih članaka.- Kako podesiti ćirilično, latinično ili neko drugo pismo na Gboard tastaturi?
- Kako podesiti osnovna podešavanja na Gboard tasturi?
- Kako promeniti temu na Gboard tastaturi ili napraviti novu?
- Kako isključiti ili uključiti automatsko ispravljanje teksta? 
- Kako omogućiti unos reči prevlačenjem prsta od slova do slova? 
- Kako unositi tekst glasovnim putem? 
- Kako koristiti lični rečnik? 
- Kako uključiti ili isključiti dugme za pretragu i čemu služi? 
- Kako podeliti jezike i jezička podešavanja sa drugim korisnikom Gboard tastature? 

Kako podesiti Gboard tastaturu po prvi put? 

1. Dodirnite na Gboard ikonicu koja se nalazi u fioci sa aplikacijama. (eng. menu).

2. Zatim dodirnite na plavi taster "Omogući podešavanja " 3. Na listi svih podrživih unosa odaberite “Gboard” opciju.4. Dodelite neophodne dozvole Gboard tastaturi kako bi mogli da iskoristite njen pun potencijal. Ne budeite uplašeni ukoliko Gboard od vas zatraži pristp imeniku ili tome slično. Ona prosto zahteva obradu tih podataka kako bi vam olakšala korisničko iskustvo.

5.  Nakon što odobrite sve neophodne dozvole, Gboard tastatura će biti uspešno postavljena.