Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Snapchat?

Kako instalirati Snapchat?

Predstavljamo detaljno uputstvo koje će vam pomoći da sa lakoćom instalirate, podesite i koristite Snapchat aplikaciju!

Za sve one kojima je privatnost jako bitan element kada je dopisivanje u pitanju, Snapchat je idealno rešenje. Naime ova aplikacija trajno briše sve poslate poruke nakon čitanja. Primalac ima do 10 sekundi da pogleda poruku, čim istekne vreme poruka se zauvek briše.

 



Još jedna prednost ove inovativne aplikacije za dopisivanje je mogućnost slanja kratkih video zapisa i slika, a od skorije je moguće i slanje novca. Unošenjem informacija neophodnih za sinhronizaciju sa tekućim računom omogućava se slanje novca osobama koje takođe imaju sinhronizovan tekući račun sa Snapchat aplikacijom. Pogledajte kratko uputstvo kako da instalirate Snapchat na svoj telefon.

Više o Snapchat aplikaciji pogledajte na priloženom linku:

>> Šta je Snapchat i kako se koristi? <<

Kako instalirati Snapchat

Prvo morate da preuzmete aplikaciju sa marketa ili direktno sa navedenih linkova:

Snapchat - iOS



Snapchat - Android

Procedura postavke je 99% ista na svim platformama, međutim mi trenutno kod sebe imamo Android uređaj i na slikama možete videti kako izgleda proces na toj platformi. Nakon preuzimanja i instaliranja startujte aplikaciju. Snapchat će vas pitati da se ulogujete ili registrujete kako bi koristili ovu aplikaciju. Obzirom da prvi put koristite Snapchat vi ćete morati da kreirate nov nalog. Idite na taster “sign up”.

Zatim, u prazna polja unesite svoj email, lozinku za ulazak u Snapchat i datum vašeg rođenja.



Nakon toga unesite vaše korisničko ime pomoću koga će vas pronalaziti vaši prijatelji. Kada unesete korisničko ime dodirnite taster "continue".



Sledeći korak je sinhronizacija sa brojem telefona koji koristite. To je važno zbog prepoznavanja korisnika Snapchat iz vašeg imenika. Ako se neko iz vašeg imenika registrovao za Snapchat vi ćete, sihronizacijom svog broja, znati ko je na Snapchat-u. Dakle unesite svoj broj telefona i dodirnite na taster “verify”.

Aplikacija će vas u tom trenutku upitati na koji način želite da dobijete kod za aktivaciju. Preporučujem da to bude SMS porukom. Znači, trebate dodirnuti “send via SMS”.

Kod koji vam je stigao porukom unesite u prazno polje.

Unošenjem zadnjeg broja pristiglog koda Snapchat vas automatski vodi na sledeću tranicu gde trebate da dodate prijatelje. Nakon štikliranja svih prijatelja koji su na Snapchat-u idite na taster “continue” koji je na dnu ekrana.

Time ste završili postavku aplikacije i stigli ste do korisničkog izgleda. Kada startujete, sada već podešenu Snapchat aplikaciju, na početnoj stranici će biti startovana kamera za što brže slanje fotki i dopisivanje. Pored velikog, okruglog tastera za okidanje nalaze se dodatne opcije poput skraćenice za blic, za promenu kamere, skraćenica za nedavne prepiske i skraćenica za listu prijatelja.

Listi prijatelja možete pristupiti i prevlačenjem prsta na levo.

A nedavnim prepiskama takođe možete pristupiti prevlačenjem prsta na desno.

Kada načinite fotku, na vrhu ekrana imate taster za otkazivanje slanja fotke, kao i taster za dodavanje teksta. Na dnu ekrana imate taster pomoću kog određujete vreme prikaza slike. Ako odaberete recimo 10 sekundi, što je maksimum, primalac te fotke ima mogućnost samo 10 sekundi da je pregleda, nakon čega se fotka trajno briše. Zatim se tu nalazi taster za čuvanje fotke koju ste napravili i taster za postavljenje načinjene fotke za profilnu sliku. Poslednja ikonica u nizu je taster za slanje načinjene fotke. Dodirom na nju pojaviće se lista kontakta gde treba odabrati kome se fotka šalje.

Dragi pratioci portala www.PametniTelefoni.rs nadam se da vam je ovo uputstvo bilo korisno. Ako imate vremena podelite link sa svojim prijateljima i obavezno lajkujte našu stranicu PametniTelefoni.rs.