Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako naučiti masiranje uz pomoć telefona?

Kako naučiti masiranje uz pomoć telefona?

Ovo su aplikacije koje će vam najbolje objasniti kako da masirate određen region tela i kako će to pomoći.  

Ništa nije bolje od kvalitetne masaže, zar ne? Taj osećaj baš opušta… Masaža generalno pomaže kod mnogih problema kao što su glavobolja, bolovi mišića, a pomaže i oko stresa. Uvek je korisno biti vešt sa masiranjem! Međutim, nije lako naučiti sve to. Nije lako postati dobar masažer.

 



Kao i za sve, postoje aplikacija koje vam mogu pomoći oko toga. Verovali ili ne, mnogo je aplikacija koje tvrde da mogu da vas nauče da odlično masirate. Ipak, nisu sve tako dobre ili besplatne kao što se hvale da jesu. Jedini način da dobro naučite masiranje je koristeći različite izvore. To znači, ne jednu aplikaciju, već nekoliko njih. 

Google Play Books

Čitanje! To je obavezno! Naravno da je pametno provesti vreme čitajući prikladnu literaturu. Na Google Play Books postoji mnogo knjiga koje će vam pomoći da postanete ozbiljni masažeri. Iznenadićete kada vidite kako je zgodno čitati knjige na telefonu ili tabletu. Dakle, jedan od načina je da prečešljate Google Play Book.

Massage Body Spots

Doduše, postoji aplikacija koja vam takođe direktno može pomoći pri istraživanju, a naziva se “Massage Body Spots”. Kao što sam naziv govori, aplikacija vam pomaže da utvrdite koje tačke na telu mogu da budu zgodne za masiranje i kako one utiču na zdravlje čoveka. Aplikacija vam neće pokazati kako da masirate ili vas nauči nekom novom tehnikom, ali će vam svakako pružiti neke jako korisne informacije.

Udemy

U slučaju da želite ubrzani kurs za masiranje, koji podrazumeva sadržaj kreiran od strane stručnja, onda je Udemy platforma idealna za vas. Istina, u pitanju je aplikacija koja pruža plaćene online kurseve, ali je sa druge strane vrlo efikasna. Ti kursevi su fenomenalno prilagođeni za učenje putem interneta što znači da će vam biti vrlo lako da sve infromacije savladate. Ono što izdvaja Udemy od ostalih je moguća interakciju sa predavačem i sjajni  video prilozi koji detaljno sve objašnjavaju.



YouTube

OK, Udemy se plaća. Ako vam je budžet nizak i niste u mogućnosti da izvojite za učenje o masaži jer generalno to želite da istražite kako biste voljenoj osobi ulepšali veče, onda YouTube idealna alternativa. Na YouTube-u možete pronaći apsolutno svaku informaciju koja vam je potrebna pa čak i to kako se masira. I ne. Ne govorimo o tome da ćete masirati kao i svaka druga osoba, već znatno veštije. Jedina mana je što morate sami pronaći te lekcije i prepoznati one koje su kvalitetne. A to je daleko napornije od procesa koji prolazite na Udemy platformi tj. kursu. Na Udemy imate sve spakovano na jednom mesti i napravljeno tako da sve lekcije vrlo lako savlade. Na YouTube-u vi treba pronaći i prepoznati video sadržaj koji stvarno pokazuje kako se masira što oduzima mnogo vremena.



Basic Massage Techniques

I za kraj bismo vam predložili jednu aplikaciju koja unutar sebe sadrži biblioteku video zapisa koji pokazuju kako se određene tehnike masiranja obavljaju. Dobro je to što aplikacija sadrži neke dodatne informacije o masaži kao što je sama definicija, koje tehnike postoje i slično. Možda je pametnije krenuti sa ovom aplikacijom pre nego što započnete sa istraživanjem na YouTube-u.