Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti i koristiti “Pronađi moj uređaj” aplikaciju?

Kako podesiti i koristiti “Pronađi moj uređaj” aplikaciju?

Evo kako da instalirate, podesite i na kraju koristite Google-ov “Pronađi moj uređaj” servis.

Google je 19. oktobra, 2011. godine, lansirao Android 4 Ice Cream Sandwich verziju i tako znatno unapredio mobilnu platformu za koju se danas smatra da je jedna od najboljih.


Među brojnim novitetima je pre tih 7 godina stigao i servis “Pronađi moj uređaj”. Da budemo precizniji, Google je počevši od Android 4 Ice Cream Sandwich verzije, pa sve do današnje Android 9 Pie, aktivirao servis “Pronađi moj uređaj” kod svih telefona direktno iz kutije.



>> Kako pronaći izubljen ili ukraden telefon? (VIDEO) <<

Naravno, kako je Android iz godine u godinu napredovao, stigla je i nova, ažurirana aplikacija “Pronađi moj uređaj”. Ona pomaže korisnicima da koroz jedan interaktivan korisnički izgled lociraju svoj Android uređaj i preduzmu neke mere u skladu sa situacijom.

Međutim, nova “Pronađi moj uređaj” aplikacija je za pojedine korisnike vrlo zbunjujuća. Problem obično nastane kada korisnici shvate da aplikacija prikazuje lokaciju telefona koji trenutno koriste. U cilju da razjasnimo o čemu se radi, prilažemo vam “korak po korak” uputstvo u okviru kog ćemo detaljno govoriti o svakoj opciji aplikacije “Pronađi moj uređaj”.

Kako instalirati, podesiti i koristiti “Pronađi moj uređaj” aplikaciju?

1. Prvo sa priloženog linka ili sa Google Play prodavnice preuzmite i instalirajte “Pronađi moj uređaj” aplikaciju.

2. Zatim je pokrenite nakon čega će vam se prikazati dve opcije:



- Da se prijavite pomoću Google naloga koji sam telefon koristi

- Da se prijavite pomoću Google naloga koji koristite na nekom drugom Android uređaju

3. Ako koristite nekoliko telefona ili tablet računara na jednom istom Google nalogu, onda izaberite prvu opciju.



4. U slučaju da na svojim ostalim Android uređajima koristite neki drugi Google nalog, onda izaberite drugu opciju i prijavite se kao gost.

5. Ako je na telefonu taj drugi Google nalog već dodat kao sekundarni, onda ćete moći da ga odaberete u okviru prve opcije.



6. Jednom kada unesete email adresu i lozinku, prikazaće vam se mapa sa tačnom lokacijom telefona.

7. Na samom dnu ekrana će boraviti informacije o modelu telefona, trenutnoj napunjenosti baterije i o internet konekciji.

8. U produžetku naziva telefona se nalazi mali “i” taster koji zapravo pruža neke dodatne informacije:

- Kodni naziv modela

- IEMI telefona

- Prva registracija na Google servise

- Poslednja aktivnost u okviru “Pronađi moj uređaj” servisa

9. U samom dnu ekrana se nalaze i tri opcije:

- Pusti zvuk | Aktivira zvono telefona, pri maksimalnoj jačini, u narednih pet minuta.

- Zaštiti uređaj | Zaključava telefon i prikazuje vašu poruku, uz mogućnost pozivanja broja koji ste definisali

- Obriši uređaj | Okida formatiranje memorije telefona i odjavljivanje sa Google naloga.

*Kliknite na naziv opcije kako bi saznali nešto više o tome čemu tačno služe i kao rade.

10. Ako koristite nekoliko različitih Android telefona na jednom istom Google nalogu, onda ćete u samom vrhu ekrana imati listu modela telefona koje možete da locirate.

To je to! Nadamo se da smo bili jasni. Dakle, ako iskoristite prvu opciju u nizu za prijavljivanje, što je obično Google nalog koji koristite na tom telefonu, onda će vam se prikazati svi uređaji koji u isto vreme koriste taj nalog.

Primera radi, ako imate na jednom pera.preic@gmail.com nalogu nekoliko telefona, onda će vam se oni prikazati u vrhu ekrana. Bitno je da znate da možete locirati telefon preko kojeg koristite “Pronađi moj uređaj” aplikaciju, pustiti zvono ili ga čak zaključati ga. Međutim, neće moći da ga formatirate jer sam “Pronađi moj uređaj” servis koristite preko njega.

Treba znati i to da je moguće prebaciti se sa jednog Google naloga na drugi, dodirom na “tri tačkice” taster u gornjem desnom uglu ekrana, pa na opciju “Promeni nalog.” Drugi nalog možete izabrati samo ukoliko ste ga ranije dodali u okvriu podešavanja telefona.