Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako slušati domaće radio stanice na telefonu? (VIDEO)

Kako slušati domaće radio stanice na telefonu? (VIDEO)

Radio Uživo je moderno dizajnirana, ali jednostavna aplikacija za slušanje svih domaćih radio stanica! Što je najbitnije, emitovanje muzike je stabilno i uvek dostupno, bez prekida i grešaka!

Iskreno da vam kažemo, baš je mnogo aplikacija koje omogućavaju uživo preslušavanje radio stanica putem interneta. Međutim, vrlo je malo onih aplikacija koje su kompletene. A kada kažemo kompletne, onda mislimo na to da su im izvori (eng. stream) pouzdani i funkcionalni, da im je dizajn dobar, da su intuitivne za korišćenje i da poseduju sve željene radio stanice.

 



Kada je reč o svetski popularnim aplikacijama, one mahom sve pomenuto poseduju, ali su obično slabe sa listom domaćih radio stanica. No, nedavno se pojavila nova aplikacija koja se naziva “Radio Uživo Srbija” i koja je napravljena tako da poseduje listu skoro svih domaćih radio stanica! Ruku na srce, ovo nije jedina aplikacija sa velikom listom domaćih radio stanica, ali je jedna od retkih koja kombinuje moderan dizajn, intuitivni korisnički izgled, pouzdanost u radu i naravno veliku listu domaćih radio stanica.

Koristimo je već par meseci i oduševljeni smo kako radi. Shodno tome, rešili smo da vam prenesemo do sada stečene utiske i upoznamo vas sa novom Radio Uživo aplikacojom.

Aplikaciju možete preuzeti potpuno besplatno sa Google Play prodavnice, sa App Store prodavnice ili direktno sa priloženih linkova:

Android

>> Radio stanice Srbija <<



iOS

>> Radio stanice Srbija <<

Kada pokrente Radio Uživo aplikaciju, prikazaće vam se početna stranica sa listom najpopularnijih radio stanica.



Da biste započeli preslušavanje, dovoljno je dodirnuti na radio stanicu sa liste i sve je spremno! Emitovanje se započinje bukvalno odmah, bez bilo kakvog čekanja, čak i kada je internet malo slabiji.

Po dodiru na neku radio stanicu, na dnu ekrana će se prikazati traka sa onsovnim kontrolama. Ona će tu boraviti bez obzira na kojoj stranici se nalazite u okvriu Radio Uživo aplikacije.



Inače, tračica sadrži naziv radio stanice koju preslušavate, zatim taster za pauziranje preslušavanja radio stanice tj. taster za ponovno pokretanje, taster za označavanje radio stanice kao omiljena i taster za deljenje radio stanice putem društvenih mreža, putem poruka ili email-a.

Na samom vrhu ekrana primetićete još četri isečka: žanrovi, gradovi, nedavno i omiljene. U okviru isečka “Žanrovi” možete pretražiti radio stanice prema žanru muzike koju oni uglavnom emituju. Dakle, imate listu koja sadrži kategorije kao što su “narodna, zabavna, pop, rok” i još mnogo drugih.

Dodirom na neku od kategorija, recimo “Rok”, pojaviće se lista svih radio stanica koje emituju muziku u skladu sa žanrom same kategorije. Na taj način možete pronaći radio stanicu prema žanru muzike koji vama odgovara.

U slučaju da imate neku omiljenu radio stanicu iz mesta u kom živite ili kom ste živeli, onda će vam isečak “Gradovi” itekako biti od koristi. Tu su radio stanice organizovane prema gradu iz kog se nalaze tj emituju program. Ovo je sjajna opcija za nostalgičare!

A kada se dogodi da zaželite da slušate neku radio stanicu na koju ste nedavno naleteli, a niste zapamtili njen naziv, tu je isečak “Nedavno” gde možete pregledati sve radio stanice koje ste ranije preslušavali.

I na kraju se nalazi veoma koristan isečak “Omiljene” koji lista sve radio stanice kojima ste prethodno dodelili srculence tj. koje ste označili kao omiljene! Kao što smo na početku spomenuli, dodavanje radio stanica se vrši dodirom na “Srce” taster koji se nalazi u okviru tračice na dnu ekrana. Dakle, ceo proces dodavanja je jednostavan, kao i kasnije pronalaženje tih vama dragih radio stanica te smatramo da ćete vi i mnogi drugi ovo koristiti. Mi barem koristimo…

Za one koji jednostavno žele po nazivu da pronađu radio stanicu, tu je “lupica” taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Dodirom na njega pristupate panelu za pretragu, a unosom naziva radio stanice i dodirom na traži taster pretražujete celu bazu.

Radio uživo poseduje dodatne opcije koje takođe mogu biti od koristi. Jedna od njih je mogućnost zakazivanja obustavljanja emitovanja radio stanice, kao i opcija da sami dodate izvor neke radio stanice.

Smatramo da je ovo jedna kompletna aplikacija što se tiče domaćih radio stanica. Postoji prostora za napredak i sigurni smo da će se to i dogoditi. Ono što bismo mi predložili je podrška za chromecast i eventualno vidžet sa skraćenicama za kontrolu emitovanja.