Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako ukloniti Prizma vodeni žig sa fotografija?

Kako ukloniti Prizma vodeni žig sa fotografija?

Ukoliko koristite Prizma aplikaciju i njene filtere, onda je ovaj trik veoma koristan. On će vam pomoći da uklonite “prizma” obeležjte tj. logo sa fotografije.

Prizma aplikacija je napravila pravu pometnju kada je izaštla. Prvo je postala dostupna samo za iOS uređaje, gde je nakon nešto više od mesec dana stigla i za Android platformu. U oba slučaja, i kod iOS, i kod Android korisnika, Prizma je bila jedna od onih aplikacija koju su svi naglo počeli da koriste. Kako i ne bi kada su fotke fantastične nakon primenjivanja filtera.

Sada je malo situacija smirenija. Sada Instagram, Facebook i slične društvene mreže nisu preplavljene Prizma fotografijama kao ranije. Shodno tome, možda je pravo vreme da “fljusnete” vi jednu i probate neke nove filtere pre nego što internet ne preplave video snimci sa Prizma filterima.



Ovaj put, možda bi bilo cool da uklonite “Prizma” vodeni žig i tako zbunite one koji još ne znaju za ovaj trik. Šalu na stranu, ovo je korisno u situacijama kada vodeni žig prekrije deo fotogafije koji ne bi trebalo.

Možda će neko da nas “hejtuje” zato što smo ovo nazvali trikom jer je ceo proces baš jednostavan, ali mnogi jednostavno ne znaju za ovo… Pa, hajdemo onda da krenemo sa uputstvom:

1. Pokrenite prvo Prizma aplikaciju.

2. Zatim dodirnite na mali “zubčanik” ikonicu tj. taster za podešavanje aplikacije.

3. U podešavanjima ćete imati naslov “Add watermark” u čijem produžetku je i prekidač.



4. Njega treba da dodirnete kako biste deaktivirali postavljanje vodenog žiga.

To je to! Sve buduće fotografije će biti bez vodenog žiga. Dakle, bez takozvanog “kropovanja” što znači sečenja fotografije, i bez previše muke. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, pišite nam u komentarima!