Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako uvek znati lokaciju deteta ili prijatelja? (VIDEO)

Kako uvek znati lokaciju deteta ili prijatelja? (VIDEO)

Evo kako da pratite lokaciju i kretanje svog deteta ili prijatelja uz pomoć nove Google aplikacije “Trusted Contacts”.

Google je nedavno lansirao novu aplikaciju Trusted Contacts sa ciljem da olakša korisnicima pametnih telefona nadzor nad njima dragim osobama. E sada, mnogo je aplikacija ovog tipa, to je svakako tačno. Ipak, zašto biste dozvolili da neka druga kompanija prati lokaciju vašeg kretanja kada to Google već radi? A ako to već Google radi, onda vaša privatnost neće biti dodatno izložena tokom korišćenja Trusted Contacts aplikacije jer je ona u vlasništvu iste kompanije.

 



Sa druge strane, Trusted Contacts vam ne omogućava da pratite nekog, a da on toga nije svestan. Dakle, sve je potpuno transparentno i bez opasnosti od špijunaže. Odmah na početku da razjasnimo da niko ne može da prati vašu lokaciju ukoliko mu to ranije niste odobrili.

Sledeća jako korisna stvar kod Trusted Contacts aplikacije je to što kontakt od poverenja kojeg pratite nije u obavezi stalno da vam daje dozvolu kako bi vi vršili nadzor. Dovoljno je jednom da se dodeli dozvola i pristup inormacijama o lokaciji će uvek biti dostupne. Dodaćemo samo i to da nije potreban internet kako bi pratili lokaciju svog kontakta od poverenja

Smatramo da će ova aplikacija biti izuzetno korisna roditeljima ili osobama koji iz bezbednosnih razloga moraju da motre na nekog. Takođe, Trusted Contacts ima mogućnost alarmiranja kontakta od poverenja što svakako može u određenim situacijama biti opcija koja spašava život!

Trusted Contacts aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa ovog LINKA, a više informacija o tome kako se ona koristi i na koji način funkcioniše, pogledajte u priloženom videu koji smo uradili za vas.

*Napomena



Na kraju videa smo spomenuli kako ćemo u tekstu pokriti sve što u video prilogu nismo. Ispostavilo se da nema mnogo toga što nismo spomenuli ili mi barem ne možemo da uvidimo gde smo ostali nedorečeni. Ukoliko vi primetite, odnosno ako imate neko pitanje ili nedoumicu, obavezno nam pišite u komentarima posta i mi ćemo vam vrlo rado odgovoriti.