Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koje su to najbolje tastature aplikacije za Android telefon!

Koje su to najbolje tastature aplikacije za Android telefon!

Najbolja tastatura nije ona koja milion opcija koje verovatno nikada nećete ni koristiti. Najbolja tastatura je ona koja ima samo one korisne opcije i funkcije, organizovane na zanimljiv način. Takođe, svaka dobra tastatura mora da ima dobar dizajn.

Odabir tastatiure za Android telefon može biti vrlo bitna odluka za korisnika. One praktično oblikuju način korišćenja telefona jer olakšavaju ili otežavaju unos teksta. Dobre tastature nisu namenje samo za brzo kuckanje već i za kreaitvno.

 



U današnje vreme dopisivanje nije dopisivanje ukoliko nije obogaćeno GIF-ovima, nalepnicama ili emotikonima. Upravo to je dobre tastature obezbeđuju svoje osnovne namene. Evo koje tastature smatramo trenutno najboljim.

>> Kako isključiti automatsko ispravljanje teksta na Android telefonu? (VIDEO) <<

>> Kako pisati ćirilicom ili latinicom na telefonu? (VIDEO) <<

Gboard

Gboard, ranije znana kao Google Tastatura, je čvrsto utemeljena na prvom mestu naše liste iz mnogo razloga. Pre svega ima jednostavan i prilagodljiv dizajn koji podrazumeva menjanje tema ili dodavanje fotografija za pozadinu tastature. Takođe, moguće je promeniti proporcije tastature i načiniti je višom ukoliko imate krupne prste.

Na raspolaganju je ogromna baza GIF fotograija koje direktno preko tastature mogu pretražiti, bez izlaženja iz aplikaciju u kojoj se trenutno nalazite. Isto tako tu su brojni nalepnice i emotikoni.

Vrlo se mogu dodati novi jezici što je za korisnike u našem regionu baš korisno. Oni koji koriste ćirilično pismo je treba da duže dodirnu samo jedan taster kako bi se prebacili na ćiriličnu tastaturu - taster za razmak.



Aplikacija je u celosti besplatna i bez reklama što je naravno veoma bitno. Možete je preuzeti sa ovog linka:

>> Gboard <<  

SwiftKey

SwiftKey tastatura je uvek bila odlična tastatura! Međutim, od kako je Google počeo da koristi veštačku inteligenciju za predikciju reči, mnogi korisnici čiji je maternji jezik engleski su napustili SwiftKey tastaturu. Do je uspaničilo kompaniju i navelo ih da nepotrebno zakomplikuju stvar.

Sada SwiftKey ima više opcija i funkcija nego ikada. Po našem mišljenju, previše! No, to nije uvek loše, Napredni korisnici jednostavno žele da imaju aplikaciju koju u svakom aspektu mogu da prilagode sebi. SwiftKey je upravo ta aplikacija, odnosno tastatura.



Takođe, oni koji prevlače prst umesto što kuckaju su oduševljeni SwiftKey tasturom. Na Google Play prodavnici se mogu pronaći razni dodaci za ovu tastaturu. Naravno, među tim dodacima se mogu naći nalepnice, animirani emotikoni i još mnogo toga.

Nekada se ova tastatura sa Google Play prodavnice preuzimala uz novčanu nadoknadu. Danas je ona potpuno besplatna i bez reklama. Možete je preuzeti sa ovog linka:

>> SwiftKey <<



Chrooma

Ovo jenda drugačija tastatura koja menja temu na bazi aplikacije koja se trenutno koristi. Tačnije, ona menja ključne boje koje se koriste tj. koje čine temu. Primera radi, ukoliko koristite Facebook aplikaciju, tastatura će promeniti temu postati plava. Ako nakon Facebook aplikacije pokrenete recimo Google Keep, tastatura će postati žuta!

Super je to što Chrooma ima noćni režim te noću koristi tamniju temu i boje. Naravno, tu su i sve ostale popularne opcije kao što su GIF-ovi, nalepnice, emotikoni i slično, No, poseduje i neke dodatne zanimljive funkcije od kojih su gesture možda i najkorisnije. Kada recimo prevučete prst preko tasture na levu stranu, izbrisaće se jedna reč, a ako odmah ponovite tu gesturu, izbrisaćete celu rečenicu.

Možete promeniti font, veličinu i stil tastature. Čak je moguće sačuvati podešavanja koje ste napravili za Chrooma tastaturu i primeniti ih na druge uređaje na kojim koristite istu ovu tastaturu. No, za ove opcije je potrebno preuzeti premium verziju koja košta 7$. Dakle, Crhooma tastaturu možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice, ali za punu verziju morate platiti. Besplatnu varijantu možete preuzeti ovde:

>> Chrooma <<

Verovali ili ne, to je to! Samo tri tastature… Na Google Play prodavnici se doduše mogu pronaći mnogo, ali baš mnogo tastatura. Međutim, ni jedna od njih nije usklađena kao što su ove tri koje smo mi uvrstili u našu listu najboljih.

Može da se dogodi da nam je nešto promaklo. Ako jeste, voleli bismo da nam na to skrenete pažnju. Pišite nam koje tastature vi smatrate dobrim. Naravno, one koje dolaze uz telefon, kao što je Samsung tastatura, se ne uzima u obzir.