Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu!

Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu!

Nemojte da vas loše vreme uhvati dok se ne nadate! Pogledajte kako možete unapred saznati vremensku prognozu za narednih 7 dana!

Moderni pametni telefoni mogu da rade gotovo sve, pa i da prognoziraju vreme. Ako želite samo osnovnu informaciju o trenutnom stanju vremena, onda možete da upotrebite fabrički instalirane aplikacije. Ukoliko želite tačnije informacije i da ne izlazite na kišu bez kišobrana, najbolje je da preuzmete neku od dodatnih aplikacija za prognozu vremena.

 



A to koliko su prognoze pouzdane, kao i to koliko je detaljnih informacija o padavinama, vazdušnom pritisku, tački rose i vlažnosti vazduha, zavisi naravno od aplikacije koju koristite. U onlajn prodavnicama Google Play‑a sve vrvi od besplatnih aplikacija za vremensku prognozu ali i onih koje se plaćaju. Koje su najbolje? Odabrali smo nekoliko najrasprostranjenijih i raznovrsnijih aplikacija. Stvar ukusa je jedno, a činjenicu su drugo. Zato pogledajte šta činjenice govore!

Beautiful Widgets 

Prva Android aplikacija koja je dostigla milion preuzimanja. Aplikacija koja je više od četiri godine zaredom u Top 10 plaćenih aplikacija. Jedna od najboljih iz „personalization“ kategorije na Google Play prodavnici. Vidžet koji morate da probate je neodoljiv! Pored sata i datuma nudi detaljnu vremensku prognozu za nekoliko dana.  Možete dodati više gradova za koje želite da dobijate notifikacije o vremenu, animacije su odlične (ne toliko preterane i zahtevne), dok su sve opcije podešavanja lako dostupne.  Od ove godine u okviru aplikacije dostupni su Color Clock vidžeti koje možete kombinovati sa svim mogućim pozadinama i temama. U besplatnoj verziji nalaze se reklame koje se nekima neće dopasti. Ne brinite, nisu dosadne kao u drugim sličnim aplikacijama.  Ako želite da prvi isprobate najnovije verzije sa novim opcijama, možete postati beta tester LevelUP studija tako što ćete postati član njihove grupe na Google+ društvenoj mreži. Ako ste u mogućnosti da platite paid verziju aplikacije, učinite to bez razmišljanja, nećete se pokajati.

Preuzmite aplikaciju direktno sa ovog LINKA.

Bright Weather 



Aplikacija koja takođe dolazi iz LevelUP studija. Jasno vam je onda o kakvoj aplikaciji se radi. Bright Weather je jedna od najlepših. Nema toliko podešavanja ali ima jednu zanimljivu opciju koju nećete naći u Beautiful Widgets aplikaciji - uslikajte fotografiju telefonom a zatim je podelite na društvenim mrežama sa vremenskim informacijama za odabrani grad na njoj. Ako koristite pametni sat sa Android Wear operativnim sistemom moći ćete da koristite i Bright Weather na njemu bez problema. 

Preuzmite aplikaciju direktno sa ovog LINKA.

Yahoo Weather  Kompanija Yahoo se ove godine zaista potrudila kada su Android aplikacije u pitanju. Kupili su zanimljivi Aviate Launcher o kojem smo pisali i koji smo uvrstili u TOP 3 Launchera (pogledajte OVDE). Naime, oni su odradili odličan posao sa News Digest aplikacijom, sredili Yahoo Mail i Flickr servise, a stigli su i da predstave ubedljivo najlepšu Android weather aplikaciju - Yahoo Weather.  Za svaki izabrani grad za koji želite da dobijate informacije o vremenu biće prikazana fotografija koja je karakteristična uparavo za taj grad. Za Beograd vrlo često biće prikazan Hram svetog Save, dok će za Njujork recimo biti prikazan Kip slobode.  Pretpostavljate koje fotografije bi mogle biti prikazane na ekranu za druge gradove. Ako nemate Yahoo nalog, otvorite ga i isprobajte aplikaciju. Odlična je. 



Preuzmite aplikaciju direktno sa ovog LINKA.

Fucking Weather 



Aplikacija koja vas na jedinstven način obaveštava o vremenu. Naslov govori sve. Dostupan je i vidžet koji možete da postavite na početni ekran. U okviru aplikacije možete pogledati i vremensku prognozu za naredne dane ali u standardnom prikazu sa temperaturom i slikama.  Od podešavanja nećete naći ništa osim ona za interval updateovanja vidžeta i uključivanje/isklučivanje prikaza stepeni po Farenhajtovoj temperaturnoj skali. 

Preuzmite aplikaciju direktno sa ovog LINKA.

EZ Weather HD 

Još jedna aplikacija za vremensku prognozu koja lepo izgleda ali takođe sa veoma malo opcija za podešavanje. Ono što je donekle izdvaja od drugih sličnih su vidžeti, tj. njihov izgled. Dostupna je Androd L vidžet maska koju možete kombinovati sa nekom Android L aplikacijom Kao i kod ostalih aplikacija i ova nudi mogućnost odabira nekoliko gradova istovremeno, vremensku prognozu za celu nedelju i uključivanje/isključivanje notifikacija u notifikacionoj traci. Jedina stvar koja nam se nije dopala jeste „meni“ dugme (tri tačkice) koje se nalaze u aplikaciji i u navigacionoj traci, zbog kompatibilnosti sa starijim Android verzijama najverovatnije.

Preuzmite aplikaciju direktno sa ovog LINKA.