Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za skeniranje dokumenata!

Najbolje aplikacije za skeniranje dokumenata!

Ovo su po, našem mišljenju, najbolje aplikacije za skeniranje dokumenata, fotografija i slično.

Skreniranje dokumenata ili fotografija putem pametnih telefona je svakako moguće. U zavisnosti od telefona, skeniranje dokumenata može biti vrlo kvalitetno, a uz odgovarajuću aplikaciju rezultati skeniranja mogu iznenaditi. Naime, te aplikacije koriste kameru telefona kako bi prvo uslikali ono što se u kadru nalazi, a kasnije procesuirali fotografiju u dokument.

 



Prošvrljali smo po internetu i pronašli pet aplikacija za skeniranje koje su u svom segmentu definitivno najbolje. Pogledajte zašto smatramo da zaslužuju mesto na TOP 5, a ako vam se dopadnu, odmah ovde preuzmite.

Camscenner - Najbolja za posao

Camscenner je jedna od najpopularnijih aplikacija kad je reč o aplikacijama za skeniranje, a postoji nekoliko dobrih razloga što je to tako. Brzo skenira i laka je za korišćenje, poseduje funkcije koje automatski unapređuju kvalitet onoga što skenirate, a ako se odlučite da kupite punu verziju, Camscenner može da transformiše fotografiju sa tekstom u tekstualni dokument.

Poslednja funkcija je izuzetno pogodna za osobe koje rade sa dokumentima i vizit karticama. Umesto da korisnici ručno unose neki ugovor u bazu koja je na računaru, oni su u mogućnosti da ga skeniraju putem telefona i prebace ga na računar u dokument formi. Isto i sa vizit karticama! Umesto ručnog unosa brojeva telefona, skeniranjem vizit kartice se to obavlja u nekoliko dodira.

U zavisnosti od verzije koju koristite, da li plaćenu ili besplatnu, uz Camscenner dolazi i cloud skladišni prostor za čuvanje svih skeniranih dokumenata. Aplikaciju preuzmite direktno sa priloženih linkova:

Android

>> Camscenner <<



iOS

>> Camscenner <<

Genius Scan - Najzgodnija za korišćenje

Poput Camscenner aplikacije, Genius Scan dolazi u dve verzije, plaćenoj i besplatnoj. Oni koji se odluče da kupe Genius Scan za 5$ imaće na raspolaganju nekoliko funkcija više, a najznačajnija je integracija sa vodećim cloud servisima kao što su Box, Dropbox, Evernote i slično.



Sa druge strane, besplatna verzija ne manjka sa korisnim funkcijama pa tako Genius Scan može da sam detektuje stranice, ispravlja perspektivu dokumenta i izvršava dodatne dorade skeniranog dokumenta u cilju što boljih rezultata. Ono što je super je to što Genius Scan može da konvertuje više skeniranih stranica u jednu PDF datoteku. Budući da nema funkciju optičkog prepoznavanja slova, Genius Scan nije u mogućnosti da konvertuje fotografiju u tekstualni dokument. Baš zbog toga je nismo okarakterisali kao najbolju za posao već kao najzgodniju za korišćenje. Aplikaciju preuzmite direktno sa priloženih linkova:

Android

>> Genius Scan <<



iOS

>> Genius Scan <<

Google Drive - Najbolja za Google korisnike

Da, da! Google Drive nije tako ograničena aplikacija kao što pretpostavljate. Iako možda niste znali, Google Drive pored svoje osnovne namene, koja je skladištenje dadoteka na oblaku, može i da skenira dokumente. Prijatno iznenađenje, zar ne? Sve što treba da uradite da biste skenirali dokument je da dodirnete na crveni “+” taster, pa na opciju “Skeniraj”!

Kao što i očekujete, svi skenirani dokumenti putem Google Drive aplikacije automatski bivaju sačuvani upravo na Google Drive oblaku, u PDF formatu. Ono što verovatno niste očekivali od besplatne aplikacije je da ima optičko prepoznavanje slova. To znači da ćete biti u mogućnosti da pretražujete sve svoje skenirane datoteke po rečili ili slovu koje one sadrže u sebi. Ovo će svakako dobrineti oraganizovanijem korišćenju skeniranih dokumenata i ogromnoj uštedi vremena.  Aplikaciju preuzmite direktno sa priloženih linkova:

Android

>> Google Drive <<

iOS

>> Google Drive <<

 

Office Lens - Najbolja za Microsoft korisnike

Sve što Google može da napravi, to Microsoft napravi još bolje, zar ne? Pa, možda… Uglavnom, Office Lens aplikacija je u ovom segmentu svakako bolja. Ne samo da ima sve funkcije kao i ostale apliakcje koje su na ovoj listi, već Office Lens može čak i da konvertuje skenirane dokumente u Word i PowerPoint format.

Takođe, aplikacija je tako dizajnirana da deljenje fotografija načinjenih na sastancima, tačnije fotografija konferencijskih bleih tabli ili crnih, koje god se koristile u tom momentu, je veoma lako i jednostavno. Čak šta više, Office Lens uklanja senke i ostale nepravilnosti kako bi fotografija bila što jasnija.

Za biznis korisnike ove aplikacije, postoji mogućnost konvertovanja podataka sa belih tabli radi prebacivanja istih u druge dokumente. Detaljnije o mogućnostima Office Lens aplikacije i to kako se ona ponaša pogledajte OVDE. Aplikaciju preuzmite direktno sa priloženih linkova:

Android

>> Office Lens <<

iOS

>> Office Lens <<

Windows Phone

>> Office Lens <<

Scanbot - Najbrža

Ok, znamo… Ne volite što vam pišemo o aplikacijama koje ekstra samo ukoliko ih platite. Međutim, znate i sami da je barem Android aplikacije nisu skupe. Šta je 500 kinti za dobru aplikaciju, realno!? Scan bot za 5$ pruža gomilu funkcija uključujući i optičko prepoznavanje slova, pametno preimenovanje dokumenata, potpisivanje dokumenta i brze opcije koje omogućavaju korisniku da pozove broj sa skeniranog dokumenta ili da poseti lokaciju sa skeniranog dokumenta.

No, ukolko ste se razočarali ako ste pomislili da ova aplikacija nema besplatnu verziju, onda ćemo vas obradovati kada vam kažemo da ima! Besplatna verzija je poprilično brza, kompatabilna je sa gomilu cloud servisa, a može da radi i kao QR skener takođe. Ako volite da brzo skenirate fotografije i dokumente i obrađujete ih na računaru, bez komplikovanih prebacivanja i slično, onda je ovo aplikacija koju vam preporučujemo. Aplikaciju preuzmite direktno sa priloženih linkova:

Android

>> Scanbot <<

iOS

>> Scanbot <<