Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za korišćenje telefona kao daljinski upravljač!

Najbolje aplikacije za korišćenje telefona kao daljinski upravljač!

Evo koje su najbolje aplikacije koje vašem telefonu omogućavaju menjanje kanala na TV-u. One praktično transformišu telefon u daljinski upravljač…

Android telefonu su preoteli “posao” mnogim gedžetima, a i nekada ozbiljnim uređajima! Toliko toga se danas može obaviti putem Android telefona da je to prosto neverovatno, a lista se i dalje širi. Jedna od onih zanimljivih i veoma korisnih mogućnosti Android telefona je menjanje kanala na televizorima!

 



Kao što univerzalni daljinci mogu da se konektuju sa vašim televizorom i tako zamene onaj stari, tako i Android telefoni sa IR senzorom to mogu da urade. Samo je potrebna dobra aplikacija putem koje to možete da uradite.

*Napomena

Pre nego što nastavite dalje sa ovim člankom, preporučujemo da preuzmete i TV Program aplikaciju koja olakšava da budete u toku sa svim zanimljivim filmovima i serijama, kao i utakmicama naravno. Postoji verzija za iPhone, ali i za Android telefone! Aplikaciju možete preuzeti sa priloženih linkova:

>> Android - TV Program <<

>>iOS - TV Program <<

Ukoliko želite da saznate nešto više o samoj TV Program aplikaciji, pogledajte video recenziju na priloženom linku:
 
>> Najbolji način da budete u toku sa svim filmovima, serijama, utakmicama! (VIDEO) <<



ASmart REmote IR

Ovo je aplikacija koja ima vrlo prepoznatljiv, jednostavan dizajn. Ona vam omogućava da kontrolišete nekoliko različitih uređaja, a organizuje ih prema sobama. Pa tako, ako imate TV i u spavaćoj sobi, i u dnevnoj, jednostavnim dodirom na taster menjate daljinac sa onog za dnevnu na onaj za spavaću sobu.

Pored TV-a, možete dodati daljinac za SetUp Box, DVD Player, Bluray Player, Mini liniju, projektor, DSLR kameru i klima uređaj.

AS Smart Remote IR aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.



Remote CT - Smart Remote

Iako je izuzetno slična AS Smart Remote IR aplikaciji, ona ipak poseduje daleko jednostavniji, flat dizajn koji danas većina korisnika pametnih telefona preferira. Međutim, zanimljivo je to da je obe aplikacije napravio jedan isti programer. Remote CT - Smart Remote za razliku od AS Smart Remote IR aplikacije ne poseduje reklame.

Sa druge strane, tasteri Remote CT aplikacije su daleko manji što dovodi od pogrešnih dodira. Takođe, korisnički izgled ove aplikacije ne poseduje gesture koje omogućavaju kretanje između stranica već potrebno dodirnuti na taster koji posvećen za tu aktivnost.

Dakle, aplikacije su slične, ali ne i iste. Vrlo su funkcionalne te koju god da izaberete nećete se pokajati. Uvek je dobro imati izbor kada je u pitanju dizajn korisničkog izgleda.



Remote CT - Smart Remote aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

IR Universal Remote

Ako ste u potrazi za aplikacijom koju možete sami prilagoditi i tako kreirati vama idealan daljinski upravljač, onda je ovo prava stvar za vas. IR Universal Remote vam omogućava da kontrolišete veliki broj različitih uređaja, ali i da sami postavite raspored tastera i da zapravo odredite koji će to tasteri biti prikazani. Naravno, promena boje je svakako opcija.

Ono što je jako bitno je da IR Universal Remote ima ogromnu bazu podržanih televizora i opcije za daljinsko manipulisanje računarom. Šta više, aplikacija podržava i Bluetooth konekciju te lako možete komunicirati sa uređajima i kontrolisati ih na taj način.

I poslednja stvar koju želimo da istaknemo su vidžeti! Super zar ne? Moguće je postaviti vidžet na početni ekran i u svakom momentu, u par dodira, promeniti kanal ili isključiti TV.

IR Universal Remote aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

AnyMote - Smart Remote Control

Ovo je aplikacija sa najboljim korisničkim izgledom ikada, vezano za aplikacije ovog tipa. Doduše, nije moguće prilagoditi njen korisnički izgled kao što je moguće sa IR Universal Remote, ali to joj nije ni potrebno. Sve je osmišljeno tako da vama bude na dohvat prsta i jednostavno za korišćenje.

Sve je prilično krupno i pozicionirano na način koji najviše odgovara ljudskoj šaci. Tu su brojne skraćenice, vidžeti, funkcije i opcije koje dodatno olakšavaju celo to korisničko iskustvo. Ono što se nekima neće dopasti je to što nije u celosti besplatna. Cena licence za ovu aplikaciju je 7$ što uopšte nije malo kada se u obzir uzme to da neke veoma naprednije aplikacije koštaju manje.

No, čekirajte je, pa ako vam se dopadne i ako vam nije previše da platite 7$ za kvalitetan daljinski upravljač, kupite licencu i uživajte. Plus, ona može da komunicira sa uređajim i putem WiFi konekcije.

AnyMote - Smart Remote Control aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice.