Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za pronalaženje izbugljenog ili ukradenog telefona!

Najbolje aplikacije za pronalaženje izbugljenog ili ukradenog telefona!

Evo koje to aplikacije mogu da vam pomognu da pronađete svoj telefon u sljučaju krađe ili gubljenja.

U prethodnih nedelju dana smo testirali razne aplikacije koje omogućavaju korisnicima da prate lokaciju svog telefona, ali i još po nešto. Verujte nam, Google Play prodavnica je prepuna takvih aplikacija. Na prvi pogled nam je delovalo da ćemo napraviti prilično dugu listu. Ipak, na kraju se ispostavilo da smo nakupili jedva tri aplikacije da su vredne.

 



Kriterijumi su nam bili sledeći:

1. Aplikacija mora da bude besplatna za preuzimanje i za osnovno korišćenje.

2. Aplikacija treba da ima neke dodatne opcije koje će je izdvojiti iz mase.

3. Aplikacija bi trebalo da ima što bolji dizajn i intuitivniji korinički izgled.

>> Kako pronaći izubljen ili ukraden telefon? (VIDEO) <<

Tražili smo i tražili… Izgubili mnogo vremena, nakon čega smo završili sa tri aplikacije koje u današnjem tekstu želimo da vam predstavimo. Evo koje su to, po našem mišljenju, tri najbolje aplikacije za pronalaženje izgubljenog ili ukradenog telefona.



Where`s My Droid

Iako možda nije u celosti besplatna, Where`s My Android aplikacija je jedna od retkih koja ima pristojan dizajn. Upravo taj dizajn korisnicima omogućava lako postavljanje i korišćenje aplikacije.

Moramo istaći to da Where`s My Droid aplikacija stvarno ima mnogo korisnih funkcija i opcija. Izdvojili bismo mogućnost aktiviranja GPS modula putem SMS poruka, kaa i daljinsko okidanje fotografije pomoću prednje ili zadnje kamere.

No, kao što smo spomenuli, pojedine opcije se plaćaju. Što se nas tiče, prebacivanje na “Pro” ili “Elite” verziju nije skupa investicija, pogotovo ukoliko koristite premium uređaj. A i dobro je imati aplikaciju koja može mnogo toga, kao što je recimo daljinsko formatiranje telefona, obaveštenja o promeni SIM kartice, detektovanje neočekivanog kretanja uređaja i slično.


Web klijent, pomoću kojeg se ustvari nadgleda telefon, je možda još bolje dizajniran. Nakon prijavljivanja, korisniku se prikazuje mapa i nekoliko opcija sa leve strane ekrana. Među tim opcijama su:

> Location - Za pronalaženje telefona na mapi



> Ring - Za daljinsko aktiviranje zvona

> Camera - Za daljinsko okidanje fotografije i njeno preuzimanje na računar

> Lock - Za daljinsko zaključavanje telefona



> Wipe - Za daljinsko formatiranje telefona

> Get Contacts - Za preuzimanje kontakta

> Get Call Log - Za preuzimanje istorije poziva

Kao što i sami možete videti, sve je vrlo pregledno i jednostavno za korišćenje. Naravno, za one koji žele da koriste pun kapacitet “Where`s My Droid” servisa, potrebno je pretplatiti se na “Elite” paket koji na mesečnom nivou iznosi 1$, a na godišnjem 9$.

Naravno, dobijate popust ukoliko se pretplatite unapred godinu dana. Sigurni smo da ćete se složiti sa nama da 1000 dinara, koliko je otprilike 9$, nije previše za servis kao što je “Where`s My Droid”. Što se tiče “Pro” verzije aplikacije, ona se kupuje bez pretplate i košta 4$.

Aplikacija

Android - Where`s My Droid

Web klijent

Web klijent - Where`s My Droid


Android Lost

Ovo je jedna od prvih aplikacija koja se na Google Play prodavnici pojavila kao unapređena verzija “Pronađi moj uređaj” servisa. Kažemo “unapređena” jer Android Lost aplikacija zapravo funkcioniše kroz Google servise.

Međutim, Android Lost ima definitivno najviše opcija i funkcija od svih aplikacija ovog tipa. Gotovo da ne postoje ograničenja. Neke od zanimljivijih funkcija i opcija su:

- Aktiviranje vibracije

- Aktiviranje obaveštenja putem email-a o tome da li je baterija pri kraju

- Aktiviranje obaveštenja putem email-a o tome kada se unese pogrešan PIN kod

- Aktiviranje LED blica

- Preuzimanje liste instaliranih aplikacija na telefonu

- Aktiviranje prikaza poruke koja nije ograničena po broju karaktera

- Daljinsko slanje SMS poruka koristeći broj izbugljenog telefona

- Povlačenje poslednjih 10, 20 ili 50 SMS poruka na prikaz preko web klijenta

- Slanje “mamac” poruke telefonu koja će automatski okinuti selfie radi utvrđivanja identiteta lopova

- Daljinsko formatiranje MicroSD kartice

- Aktiviranje izgovaranje teksta koji je upisan putem web klijenta

Deluje vam da smo vam nabrojali sve opcije i funkcije? Ne, ovo je samo deo onoga što Android Lost aplikacija može da uradi. Impresivno, zar ne?

No, postoji i lošta strana Android Lost aplikacije, a to je njen dizajn. I ne samo dizajn aplikacije, već i dizajn web klijenta. Kada se prvi put prijavite na www.androidlost.com, bićete zbunjeni svim opcijama i funkcijama. Jednostavno nisu organizovane i prikazane na prezentativan način.

Novim korisnicima je čak teško da pronađu opciju za prijavljivanje jer je ona nije smeštena na prirodnom mestu. Ono što smo sigurni je da ćete biti oduševljeni Android Lost aplikacijom i uopšte servisom jednom kada “svarite” dizajn i shvatite gde se šta nalazi i kako funkcioniše. Da se razumemo, Android Lost je po našem mišljenju najbolja aplikacija za pronalaženje izgubljenog ili ukradenog telefona.

Aplikacija

Android - Android Lost

Web klijent

Web klijent - Android Lost

Prey Anti-Theft

Za kraj smo ostavili servis koji ima sjajan dizajn aplikacije i web klijenta. Aplikacija je prosto napravljena zanimljivo, sa intuitivnim korisničkim izgledom koji navodi ka aktiviranju potrebnih opcija i dodeljivanju svih neophodnih dozvola.

Prosto je sve čisto i jasno! Nema sumnje da je ovo najlepša aplikacija ovog tipa koja nije napravila previše kompromisa po pitanju funkcionalnosti. A kad već govorimo o funkcionalnosti, jednom kada napravite nalog i kada se prijavite na web klijent, prikazaće vam se lokacija uređaja i nekoliko opcija sa desne strane ekrana. Tu možete:

- Aktivirati zvono telefona | Sound alarm

- Poslati poruku telefonu | Send message

- Sakriti “Prey Anti-Theft” aplikaciju | Toggle camouflage

- Zaključati telefon | Lock device

- Preuzeti podatke sa telefona | Retrieve files

- Formatirati telefon | Wipe data

Opcije “Retrieve files” i “Wipe data” se mogu koristiti ukoliko samo u “Pro” verziji koja se inače plaća. Ali, ne treba zanemariti činjenicu da besplatne opcije itekako završavaju posao. Ono što se nama dopada je to što možete kamuflirati aplikaciju i prikriti tragove o tome da vi zapravo imate alatku koja vam pomaže da u svakom momentu znate gde se telefon nalazi.

Sve dok vam neko ne ukrade ili dok ne izgubite telefon, praćenje telefona neće biti vršeno od strane aplikacije. To atuomatski znači da se istorija vašeg kretanja neće skladištiti na servere aplikacije. A da bi se pratila lokacija telefona i njegovo kretanje po mapi, potrebno ga je označiti nestalim klikom na crveni taster “Set device to missing”.

Fantastično je to što se ova aplikacija može koristiti i na iOS tj. Windows 10 uređajima! To znači da možete da locirate ili zaključate vaš iPhone ili Windows 10 računar.

Aplikacije

Android - Prey Anti-Theft

iOS - Prey Anti-Theft

Windows 10 - Prey Anti-Theft

Web klijent

Web klijent - Prey Anti-Theft