Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje "File Manager" aplikacije tj. najbolje menadžer datoteka aplikacije!

Najbolje "File Manager" aplikacije tj. najbolje menadžer datoteka aplikacije!

Imate gomilu datoteka koje često koristite pa vam je potrebna aplikacija koje će vam olakšati korišćenje i organizaciju istih? Nije problem! Evo TOP 5 liste, po našem mišljenju, File Explorer, tj. File Manager aplikacija.

Većina aplikacija koje su zadužene za manipulaciju datoteka na Android uređajima su uglavnom veoma slične. Često se dešava da jedna ili dve funkcije budu ono što ih razlikuje. Nije baš jednostavno u toj gomili pronaći efikasnu menadžer datoteka aplikaciju (eng. file manager, file explorer), ali to ne znači da ih nema. Mi smo izdvojili pet aplikacija ovog karaktera za koje smatramo da će vam biti od velike koristi.

 



File Comander

File Comander je veoma prepoznatljiv menadžer datoteka, bez previše komplikovanih funkcija i tastera za navigaciju. Veoma bazičan korisnički izgled uključuje nekoliko fascikla koje podrazumevaju pregled svih datoteka na jednom mestu koje prema svom formatu odgovaraju nazivu fascikle. Dakle, ako dodirnete na “Video” fascikli imaćete pregled svih video datoteka sa informacijom tačnoj lokaciji.

Zaključićemo da ja File Comander, jednostavan, prost i efikasan menadžer datoteka.Besplatan je za preuzimanje, a sa priloženog linka aplikaciju direktno možete preuzeti:

>> File Comander <<

File Manager HD

Ovu aplikaciju je razvio Cheetah Mobile, ekipa koja je odgovorna za kreiranje popularne aplikacije za “održavanje” telefona “Clean Master”. Najbolja stvar kod File Manager HD aplikacije je to što u okviru početne stranice korisnik ima pregled nedavno korišćenih datoteka. To je veoma korisna mogućnost jer se često dešava da koristimo iste datoteke iznova i iznova. Da biste ih našli pomoću File Manager HD aplikacije samo “prošvrljajte” vremenskom linijom koja je prikazana na početnom ekranu.

Dizajn je veoma intuitivan, funkcije koje File Manager HD ima su takođe u skladu sa tekućim potrebama korisnika, a na Google Play prodavnici je aplikaciju moguće preuzeti potpuno besplatno. Sa priloženog linka aplikaciju direktno možete preuzeti:

>> File Manager HD <<



AntTek Explorer

Ovo je menadžer datoteka koji nema baš toliko zanimljiv i intuitivan korisnički izgled puput do sada pomenutih aplikacija. No, ono što ovu aplikaciju čini dovoljno vrednom da se nađe na našoj listi je funkcionalnost i prepoznatljiv, skoro pa Win XP, korisnički izgled. Primera radi, startovanjem ove aplikacije pristupamo direktno najdubljem delu Android-a, što je veoma bitno za one koji se bave modifikovanjem. Isto tako, premeštanje ili umnožavanje fasikli je može obaviti jednostavnim prevlačenjem.

AntTek Explorer je besplatan i možete je ga preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> AntTek Explorer <<

Root Browser

Ako koristite root-ovan uređaj, onda je ovo idealna aplikacija koja će vam omogućiti da manipulišete svim datotekama, pa i onim sistemskim. Root Browser vam omogućava da menjate dozvole pojedinim aplikacijama, njihovo vlasništvo, da ih modifikujete ili obrišete, bez obzira na to što su one sistemske.



Mi smo recimo koristili Root Explorer aplikaciju kada smo pravili uputstvo “kako obrisati sistemske aplikacije na Android telefonu?”, koja je inače veoma slična ovoj. Kada bolje razmislimo, u suštini samo se naziv razlikuje. Sve u svemu, Root Browser vam omogućava potpunu manipulaciju datoteka, kako ličnih tako i sistemskih. Potpuno je besplatna za preuzimanje sa Google Play prodavnice, a sa priloženog linka to možete odmah direktno obaviti:

>> Root Browser <<

ES File Explorer

Ako nas pitate da izaberemo najbolju aplikaciju ovog karaktera, ES File Explorer je naš izbor definitivno! Tačnije, ovu aplikaciju cela Android zajednica preferira i preporučuje, ne samo mi. Ona ima odličan korisnički izgled, obiluje veoma korisnim funkcijama među kojima je i pretraga datoteka i ima posebne funkcije za root-ovane uređaje.



Ako podvučemo crtu videćemo da je ES File Explorer jedna kompletna aplikacija pomoću koje se može obavljati bilo koja vrsta manipulacije datoteka različitog karaktera.

Kao sve do sada, ES File Explorer se može besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> ES File Explorer <<

>> Preuzmite novi ES File Explorer v.4 odmah! Ovo je jedna od najboljih aplikacija za manipulaciju datoteka na telefonu! <<