Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje "walkie talkie" aplikacije koje rade bez interneta! [Android, iOS]

Najbolje "walkie talkie" aplikacije koje rade bez interneta! [Android, iOS]

Evo koje vam to aplikacije mogu poslužiti kao Voki Toki uređaji, a da pritom niste obavezni da koristite internet preko WiFi ili 3G mreže.

Nemojte nam reći da u 21 veku, u razdoblju u kom se tehnologija razvija neverovatnom brzinom, niste znali da postoje aplikacije putem kojih možete razgovarati potpuno besplatno i bez interneta?

 



To je ranije bilo moguće zahvaljujući PTT tehnologiji (push to talk) i radio signalima koji su služili za slanje informacija u jednom smeru. Hmmm, u jednom smeru? Pa kako su se onda vršili razgovori ukoliko je samo jedna osoba mogla da govori? Da li ste čuli za “Voki Toki“ uređaje? Ako niste, to znači da ste baš mladi… Oni su služili za komunikaciju između dve osobe putem jednosmernih radio talasa. Naime, osoba na jednoj strani mora da pritisne taster dok se obraća osobi na drugoj strani, kako bi veza bila uspostavljena. Kada sa govorim završi jedna strana, ova druga tek po završetku može da pritisne taster i da uputi povratnu govornu poruku koja se naravno emituje u realnom vremenu. Zato su ovo radio talasi u jednom smeru jer nije moguće koristiti isti talas u oba smera.

Da bi jasnije bilo, za primer ćemo uzeti radio stanice. Vi kada slušate Naxi Radio, vi ne možete da komunicirate sa njima, zar ne? Samo možete da slušate šta oni vama govore… Međutim, ukoliko vi kreirate radio stanicu i urednicima Naxi Radio stanice dostavite vašu frekvenciju, onda nekako i možete da napravite komunikaciju ali na dva različita talasa koji putuju u jednom smeru…

Kada ovo može biti zgodno? Pa, ako izuzmemo te stare uređaje, a u obzir uzmemo nove pametne telefone, onda ovo može biti korisno u mnogim situacijama. Primera radi, za manj firme je ovo odličan način za brzu komunikaciju, pogotovo što Voki Toki aplikacije na pametnim telefonima poseduju gomilu drugih opcija koji odstupaju od samog Voki Toki koncepta.

Zatim za komunikaciju sa prijateljima koji su u blizini, recimo komšijama. Za komunikaciju tok trenirate, dok vozite i u još mnogim drugim scenarijima…

Uglavnom, u zavisnosti od potreba neke od priloženih aplikacija vam itekako mogu dobrodoći…

Android 

BluetoothTalkie



Ovo je veoma jednostavna aplikacija koja je tu da omogući Voki Toki iskustvo putem blouetooth modula. Korisnički izgled i nije baš toliko atraktivan koliko je sa druge strane tehnički aplikacija dobro potkovana. Njena ocena je 4.0 od 5 što je odlično. Možete je pruzeti klikom na ovaj LINK.

Push i Talk

Push Talk je veoma bazična aplikacija namenjena isključivo za Voki Toki korišćenje. Ipak, ono što ovu aplikaciju čini drugačijom od BluetoothTalkie je to što ona omogućava komunikaciju i putem WiFi-a. Estetski i nije baš preterano sređena te je dizajn baš neukusan. Ipak, za one koji žele jednostavno korisničko iskustvo sa WiFi opcijom, ovo nije loš izbor… Možete je pruzeti klikom na ovaj LINK.

Intercom for Android



E ovde imamo malo drugačiju aplikaciju koja korisnicima omogućava da kooriste Voki Toki putem Bluetooth ili WiFi modula. Mnogi je vole i koriste u različitim okolnostima, a kako po forumima možemo da zapazimo, čest je izbor mnogih sportista koji žele da ćaskaju sa prijateljima dok treniraju. Na Google Play prodavnici je ocenjena sa 4.1 što je u odnosu na prethodne dve aplikacije najviša ocena. Možete je pruzeti klikom na ovaj LINK.

Wi-Fi Talkie FREE

Što se ove aplikacije tiče, već iz naslova možete zaključiti da se radi o Voki Toki aplikaciji koja radi samo na bazi WiFi-a. Dakle, u okolnostima gde je uvek dostpuna neki ruter sa WiFi pristupnom tačkom (internet nije obavezan), Wi-Fi Talkie FREE može da “izdominira”. Zašto? Pa, pored Voki Toki funkcije tu su i neke druge koje korisnicima omogućavaju da razmenjuju podatke, da koriste grupno ćaskanje, da šalju poruke, itd… Sve ovo nas navodi da zaključimo da je ova aplikacija korisna za upotrebu u svom domu sa svojom porodicom. Možete je pruzeti klikom na ovaj LINK.



The Serval Mesh

Uh, teško je objasniti u par rečenica kako ova aplikacija funkcioniše i čemu je namenjena. Recimo da se radi o rešenju za one koji ne žele da zavise od mrežnih operatera. E sada, budući da se ne oslanja na GPRS, EDGE, 3G itd, The Serval Mesh bez problema može da posluži kao Voki Toki… Naravno, ostale funkcije budu samo jedan veliki plus. Savetujemo da je probate ukoliko ste zainteresovani za nešto naprednije, a ne isključivo za Voki Toki aplikaciju. Možete je pruzeti klikom na ovaj LINK.

iOS

Walkie Talkie - Wifi & Bluetooth

Teško da ćete na iOS uređajima da neđete neku lošu aplikaciju. Baš zbog toga gotivimo iOS uređaje i uopšte njihov App Store... aplikacija "Walkie Talkie - WiFi & Bluetooth" je idealno rešenje za one koji žele Voki Toki uslugu na svom iPhone uređaju, putem bluetooth ili WiFi modula. Izuzetno je intuitivna za korišćenje i ima fin dizajn. Možete je pruzeti klikom na ovaj LINK.