Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji aplikacije za video montiranje za marketare!

Najbolji aplikacije za video montiranje za marketare!

Evo koje aplikacije možete koristiti za kreiranje promotivnih video zapisa za vaše marketing kampanje.

Digitalni marketing je posao u kojem je kompetencija vrlo jaka te se svi trude da prate trendove i u okvriu svog poslovanja uključe i video materijal. Samim tim, mnogi se oslanjaju na različite platforme za video montiranje ili za deljenje video sadržaja.

 



*Napomena

Ovaj članak je sponzorisan i pažljivo osmišljen u saradnji sa našim klijentima. Ideja je da preporučimo aplikacije, servise i programe koje smatramo korisnim vaše pažnje.

Ako video ne impresionira svoju publiku u prvom minutu, teško da će on biti pogledan do kraja. Naravno, bitno je da publika pogleda što duže plasirani video kako bi poruka brenda bila na pravilan način isporučena.

Ako brendovi žele da organski povećaju preglede svojih videa, i tako unaprede konverziju tj. prodaju, potrebno dobro isplanirati sadržaj videa i montiraju ga tako da on bude zanimljiv i koristan u isto vireme. Upravo tom cilju pripomažu različite platforme i servisi o kojima ćemo danas pisati.

Ako ste brend ili gradite brend, veoma je bitno da razumete da kreiranje video sadržaja zahteva mnogo pripreme i planiranja te ako samo koristite klasičan program za montiranje, to će loše uticati na celokupan kvalitet videa i njegovo plasiranje. Nisu dovoljne samo dobre veštine montiranja jer će one biti protraćene ukoliko video ne dosegne dovoljan broj pregleda. Postoje alati koji vam mogu pomoći da analizirate publiku i ciljnu grupu vašeg biznisa i tako unapredite sadržaj vašeg videa. Evo o kojim se to alatima radi.

InVideo

InVideo je online alat za editovanje i analizu video sadržaja. Uz pomoć ovog sadržaja možete napraviti vrlo kvalitetan video, studijskog kvaliteta. InVideo je intuitivan za korišćenje pa je samim tim učitavanje videa na njihovom sajtu i odabirom nekog šablona obavljate veći deo posla. Posle ostaje samo da finalizirate konačni izgled videa. Sam alat će vas tokom sređivanja videa savetovati šta treba da uradite tj. da odaberete format slike, da dodate tekstualne napomene, promenite pozadinu napomena i tome slično.



InVideo vam nudi da dodate i tranzicije, specijalne efekte i muziku kako bi ste kompletirali video i njegovu formu. Kada bespltano koristite InVideo, postojaće vodeni žig. Ako želite da uklonite vodeni žig, potrebno je platiti licencu koja košta $20 mesečno.

VidLab

A ako ste se ranije već susretali sa video montažom, onda će VidLab biti super izbor za kreiranje marketingških videa. U pitanju je besplatna alatka koja vam omogućava da radite sa više slojeva i tako preko svog videa dodate fotografije, grafike, tekst, pozadinsku muziku, zvučne efekte i tome slično. Da biste otključali neke od dodatnih opcija kao što su fontovi i specijalni efekti, potrebno je platiti jednokratnu licencu po ceni od $5.99.

U slučaju da želite samo da uklonite vodeni žig koji postoji kada koristite besplatnu verziju, onda postoji opcija da platite $1.99 po svakom preuzimanju. Ono što je nedostatak kod VidLab-a je to da je dostupan samo za iOS korisnike.



Animaker

Ako vašoj marketinškoj strategiji više odgovaraju animirani videi, onda ne bi bilo loše da u obzir uzmete Animaker platformu za kreiranje promotivnih videa. Potrebno je da samo upload-ujete željene slike i audio zapise koji će se koristiti u animiranom videu.

Animaker je intuitivan servis koji vam omogućava da napravite kratke animirane video zapise na bazi vašeg scenarija. Ukoliko koristite besplatnu verziju, video zapise koje napravite nećete moći da preuzmete. Možete samo da ih podelite na društvenim mrežama kao što su YouTube i Facebook. Naravno, ti videi će imati vodeni žig koji će jasno staviti do znanja da vaše poslovanje koristi neplaćenu verziju ovog programa. A ako želite da izbegnete to, onda je potrebno da platite $19 mesečno kako bi mogli da preuzmete video zapise koje napravite preko Animaker servisa, bez vodenog žiga. 



Filmmaker Pro

Filmmaker Pro je napredni program za montiranje video zapisa za mobilne uređaje poput onih programa koji se obično koriste na desktop računarima. Filmmaker Pro možete besplatno preuzeti, ali postoje neke funkcije i opcije koje je potrebno platiti da biste mogli da ih koristite. Primera radi, ako želite dodatnu muziku, fontove, animacije, stikere i tome slično, potrebno je platiti za njih. Takođe, kada koristite besplatno ovu aplikaciju, video zapise koje sačuvate će biti sa vodenim žigom. Da biste ga uklonili, potrebno je platiti jednokratnu licencu od $21.99.

Movavi

Movavi je vrlo fleksibilna aplikacija koja je dostupna i za Android, i za iOS korisnike. Pomoću Movavi aplikacije možete podesiti format videa i tako napravite promotivne zapise za Instagram koji inače koristi 1:1 format videa. A možete napraviti i vertikalne video zapise formata 9:16 što se obično koristi za story.

Movavi naravno možete koristiti besplatno, ali ako platite $1.99 onda ćete dobiti neke vrlo korisne opcije i funkcije koje mogu unaprediti kvalitet vaših video zapisa. Te funkcije i opcije se odnose na dodavanje logoa, na dodavanje animiranih stikera i naravno na uklanjanje vodenog žiga.

Biteable

Za one marketare koji planiraju da dele svoje promotivne video zapise na društvenim mrežama, onda je Biteable odlična opcija. Koristeći Biteable možete napraviti slideshow prezentacije od fotografija i videa i tako napraviti kratak i upečatljiv promo video za razliku od onih nešto dužih. Ovaj alat je namenjen za početnike i vrlo je jednostavan za korišćenje.

Besplatna verzija Biteable vam ne dozvoljava da upload-ujete vaš video, već da koristite one predifinisane šablone koje postoje u okviru samog servisa. Dakle, ako želite da koristite besplatnu verziju, zaglavljeni ste sa “stock” videima i fotografijama. Ali ako se odlučite da platite premium program, onda za $29 mesečno uklanjate sve restrikcije pa tako možete napraviti vrlo zanimljive video zapise.

Wave.video by Animatron

Wave.video je jedna od najednostavnijih aplikacija za montiranje videa bazirana na takozvanom “drag & drop” sistemu koji suštinski znači, prevuci i pusti. Dakle, sve što treba da uradite je da prevučete elemente i svoj video izgradite kao lego kockice.

Ako u planu imate da jedan isti video promovišete na platformama koje koriste različite formate videa, onda vrlo jednostavno možete sačuvati vaš video preko Wave.video aplikacije u različitim dimenzijama i sa različitim formatom.

Besplatna verzija Wave.video aplikacije vam omogućava da sačuvate video zapise u SD kvalitetu, do 2 minuta dužine. Takođe, besplatna verzija vam omogućava da radite sa najviše 10 video klipova i 200 fotografija. A ako platite premium licencu, sve restrikcije će nestati, a ona košta $25 mesečno.

Clipchamp Create

Clipchamp Create je solidan alat za biznise koji nisu u mogućnosti da priušte nešto skuplje za pripremu videa. Ova aplikacija vam omogućava da napravite neograničen broj videa koristeći neke osnovne alate. Takođe, besplatna osnovna verzija ove aplikacije vam neće ubaciti vodeni žig preko videa kada ga sačuvate. Ipak, najviša rezolucija videa koju možete sačuvati je 480p.

A ako želite da koristite neke stock fotografije ili video zapise sa Clipchamp Create, onda će sačuvani videi imati vodeni žig. Ako platite $9 mesečno, onda će vaši video biti sačuvani bez vodenog žiga, iako ste koristili stock sadržaj. A ako platite $19 mesečno, moći ćete da koristite stock sadržaj iz Clipchamp Create biblioteke i sačuvate video bez vodenog žiga, ali u višim rezolucijama.

Kao što vidite, pisali smo o različitim alatima, servisima i aplikacijama koje mogu koristiti korisnici sa različitim veštinama za montiranje video zapisa. Sve aplikacije su dostupne za različite operativne sistem te možete napraviti izbor koji vama najviše odgovara.

Dok su neke od ovih aplikacije besplatne, ostale ipak zahtevaju plaćenu licencu kako bi u celosti iskoristili njihov potencijal. Na osnovu vaših ličnih ili poslovnih preferenci napravite izbor i odlučite se za neki od ovih vrlo korisnih i jednostavnih aplikacija i započnite svoju avanturu kreiranja promotivnog video materijala za brend koji gradite.