Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji internet pregledači za Android uređaje! [7 različitih kategorija]

Najbolji internet pregledači za Android uređaje! [7 različitih kategorija]

Uzeli smo u obzir sve moguće kriterijume i pomoću njih napravili 7 različitih kategorija internet pregledača. Potom smo pretražili Google Play prodavnicu kako bismo vam predstavili najbolji internet pregledač u svojoj kategoriji. Evo koju su to najbolji internet pregledači za Android telefon ili tablet.

Svako ima različite kriterijume kada pokušava sebi da pronađe najbolji internet pregledač za svoj Android uređaj. Pojedini žele najbrži internet pregledač, dok su ostali možda u potrazi za onim koji troši najmanje internet podataka.

 



Bez obzira na to kakve funkcije tražite ili korisničko iskustvo uopšte, napravili smo listu najboljih internet pregledača na kojoj se najverovatnije nalazi onaj koji baš vama odgovara. Pogledajte.

Opera - Najekonomičniji

“Surfujte internetom više uz pomoć Opera internet pregledača za Android platformu” je slogan kompanije koja stoji iza ove aplikacije. Ako pogledate Google Play prodavnicu, videćete da je Opera i.p. ima preko 50 miliona preuzimanja što nas uverava da cela priča oko štednje interneta funkcioniše.

>> Kako smanjiti potrošnju interneta na Android telefonu? <<

Na desktop računarima, Opera i.p. je tu već preko 20 godina, dugo poslovanje nema šta. Međutim, oni su na Android tržište izašli sa veoma zanimljim ponudama koje podrazumevaju surfovanje internetom sa duplo manjom potrošnjom paketnih podataka. Naravno, uz pomenutu “number one” funkciju, tu su i ostale koje krase sve vodeće internet pregledače.

*Opera Max može da vam pomogne da drastično sačuvate paketne podatke. Više o tome pročitajte OVDE.

Pretpostavljamo da znate kako surfovanje internetom funkcioniše? Kada posetite neku stranicu, gledate neku fotografiju ili pak video zapis, vaš uređaj vrši neku vrstu preuzimanja informacija tj. sadržaja, kako biste ga vi pregledali. Samim tim, otud i ta priča da se internet troši. Naime, Opera kompresuje sav sadržaj sa interneta kako bi korisnik njega pregledao na svom Android uređaju sa znatno manje potrošenog interneta.



>> Kako instalirati Opera Mini na pametnom telefonu? <<

Opera nije nabrži internet pregledač ali je definitivno najekonomičniji. Pride, kada jednom posetite neki sajt, svaki sledeći put je učitavanje brže od prethodnog.

>> Opera <<



Chrome Beta - Najnovije funkcije

Ovo nije običan, stari Google Chrome. Ovo je bolja verzija Chrome i.p. Ovo je Beta verzija.

Korišćenjem Chrome Beta aplikacije prvi dobijate priliku da koristite nove funkcije koje tek trebaju biti puštene ostalima koji koriste standardnu verziju Chrome i.p. Iako niste u obavezi da sami pišete povratne informacije o tome kako nove funkcije Chrome Beta i.p. funkcionišu, vi ćete svakako moći da ih koristite bez ikakvih problema.

>> Kako ubrzati Google Chrome na Android telefonu ili tablet računaru!? <<



>> Evo kako da brže i lakše koristite Chrome na Android uređajima! (VIDEO) <<

>> Kako sjediniti ili rastaviti sve Chrome prozore na Android-u!? <<

Naravno, postoje šanse da Chrome Beta nekad zakaže i možda se sruši, međutim to nije tako česta praksa. Ipak je ovo Beta verzija, dá se očekivati to da je nestabilna. No, u odnosu na klasičan Chrome, mi definitivno preporučujemo ovaj, Crhome Beta i.p.

>> Crhome Beta <<

Firefox - Najprilagodljiviji

Firefox je čvrst internet pregledač i kao takav on pruža veoma dobro korisničko iskustvo. Ipak, njegova lepša strana je to što se može lako prilagoditi prema ukusu korisnika. Recimo, sinhronizacija Firefox i.p na  Android uređaju sa Firefox i.p. na desktop računaru radi besprekorno. Pored toga, tu je gomila dodataka, opcija i funkcija koje korisniku pružaju mogućnost da surfuje internetom isto kao i na bilo kom drugom uređaju.

*Firefox vam može omogućiti da slušate muziku sa Youtube dok vam je ekran telefona ugašen tj. dok vam je telefon zaključan. Više o tome pročitajte OVDE.

Inače, Firefox dolazi u paketu sa brojnim sigurnosnim opcijama, kao i naprednijim opcijama za deljenjenje sadržaja. Pregled sadržaja je čist pa samim tim je lakše čitati jer se oči ne umaraju brzo.

>> Firefox <<

APUS Browser - Najsitniji

Naziv APUS mnoge prvo asocira na temu (eng. launcher). Ipak, kopanija koja stoji iza poznatog launcher-a je kreirala i APUS internet pregledač za Android platformu. U pitanju je sitna aplikacija koja ima jednostavan i minimalan dizajn. Ne samo to! APUS i.p. zauzima samo 0.6 mb što je neverovatno mala količina memorije. No, iznenadićete se kada čujete da pored svega, APUS i.p. ima neke dodatne funkcije.

*Laucher je zapravo aplikacija koja menja celokupan izgled telefona. Više o takvim aplikacijama pročotajte OVDE.

Jedna od tih dodatnih funkcija je pretraga kopiranog teksta. Dakle, kada selektujete i kopirate određeni tekst tokom surfovanja, APUS vas odmah upita da li želite da pretražite internet prema tekstu koji ste kopirali.

Takođe, tu je i opcija koja vam omogućava da isključite prikazivanje fotografija u okviru rezultata pretrage kako biste smanjili potrošnju interneta. Budući da je besplatan za preuzimanje, vredi ga probati. Pogotovu ukoliko posedujete telefon slabijih performansi.

>> APUS Browser <<

Link Bubble - Najpraktičniji

Ovo je možda najčudniji internet pregledač koji ste ikada videli. Ali je zato najpraktičniji. Biće vam teško da naterate sebe da probatel Link Bubble, ali kada to učinite, on će vam sigurno postati neizostaviv od tog trenutka pa nadalje.

*Link Bubble pruža ono što samo Android 6 Marshmallow ima. Više o tome pročitajte OVDE.

Link Buuble je napravio Chris Lacy, čovek koji je velikim delom učestvovao pri izradi “Action Launcher 3” i “TapPath Browser” aplikacija. Link Bubble je zapravo poznat po jednoj ključnoj funkciji, a to je mogućnost učitavanja stranica u pozadini, dok nešto radite. Kada se stranica u potpunosti učita, Link Bubble vas obavesti o tome kako biste mogli da je pregledate. Do svih tih učitanih stranica tj. linkova se dolazi dodirom na plutajući taster, nešto poput onih plutajućih tastera koje koristi Facebook Messenger aplikacija.

*Link Buuble koriste najuglednij Android novinari. Više o tome pročitajte OVDE.

Dakle, dok ste na Facebook-u, Instagram-u, Twitter-u ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži, ili ´pak bilo gde na internetu, dodirom na neki priloženi link vi praktično započinjete učitavanje stranice dok i dalje boravite na društvenim mrežama ili sajtu koji trenutno čitate. Kada završite sa onim što ste trenutno radili, jednostavno dodirnite na plutajući taster i vi ste na već učitanoj stranici. Praktično, zar ne?

>> Link Bubble <<

Puffin - Najbrži

Puffin i.p. je jako zanimljiv izbor. Nije Puffin samo brz! On svojim korisnicima pruža brojne mogućnosti poput menjanja pozadine na početnoj stranici ili korišćenja kursora tj. “trackpad-a”. Puffin je idealan za one kojima nedostaje surfovanje internetom popout onog sa laptop računara.

>> Kako uštedeti paketne podatke koji dolaze uz vaš tarifni paket!? <<

Puffin funkcioniše tako što šalje sav sadržaj ka svojim cloud serverima, pre dostavljanja korisniku, što pomaže pri učitavanju većih sajtova na uređajima sporije konekcije.  Iz tog razloga, Puffin je među najbržim internet pregledačina što se Android platforme tiče.

Nažalost, Puffin na dnu ekrana ima reklamni baner koji često zna da nervira…

>> Puffin <<

Dolphin - Najbolji prema ocenama korisnika

Dolphin i.p. je miljenik među korisnicima Android uređaja. Funkcionalan je, izgleda prelepo, ima brojne korisne opcije i dolazi sa nekoliko funkcija koje podrazumevaju gesture. Dolphin je izuzetno zgodan kada je reč o prebacivanju podešavanja između različitih uređaja, kao i pri deljenju sadržaja.

>> Kako instalirati Flash Player na Android uređaje? <<

Možda (do skorije) najbolja funkcija Dolphin i.p. je to što podržava Flash Player. To zapravo znači da ne morate da prolazite kroz pakao kako biste putem telefona učitali stare sajtove koji su bazirani na Adobe Flash Player-u.

>> Dolphin <<