Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nova, dugo očekivana opcija, je konačno dostupna svima na Instagram-u!

Nova, dugo očekivana opcija, je konačno dostupna svima na Instagram-u!

Opcija čuvanja slike za kasnije tj. “Save Draft” je na radost svi čestih korisnika Instagram društvene mreže postala dostupna!

Instagram je napokon ozvaničio korišćenje opcije “Save Draft” na globalnom nivou. Prethodno je ova opcija testirana u pojedinim regionima, pre nekih mesec dana, a sada je dostupna apsolutno svima.

Kao što sam naziv opcije govori, korisnici su u mogućnosti da sačuvaju svoj rad pre objavljivanja fotografije i na taj način sebi pruže tu slobodu da krenu sa nekim drugim radovima u Instagram aplikaciji bez posledica gubitka prethodno nezavršenih.



Da pojednostavimo, jednostavno sačuvajte dosadašnji rad za kasnije dodirom na taster za korak unazad i počnite iznova da uređujete i objavljujete neke druge fotografije dok je ona što ste prekinuli na pola sačuvana.

Svi sačuvani radovi će biti prikazani u posebnoj kategoriji koja će se pojaviti po dodiru na taster za odabir fotografije. To znači da će vam se prvo izlistati sačuvani radovi, pa tek onda fotografije koje imate u galeriji.

Takođe, u produžetku naslova “Sačuvano” (eng. draft) imate taster “Uredi” (eng. manage) putem kog možete uređivati sačuvane radove. Tačnije, tu možete da obrišete sve sačuvane radove sa kojim ne želite da nastavite.



U pitanju je sitna nadogradnja i ne toliko inovativna funkcija, ali je svakako izuzetno bitna i dobrodošla za Instagram korisnike.