Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi, sjajni režim “Fokus” se pojavio u Instagram aplikaciji!

Novi, sjajni režim “Fokus” se pojavio u Instagram aplikaciji!

Jeste li probali novi “Fokus” režim i poboljšane stikere za pominjanje Instagram prijatelja? Evo šta nam je stiglo u novoj zakrpi za Instagram aplikaciji.

I Instagram se “naložio” na portrait režim, po svemu sudeći. Od kako su određeni proizvožači telefona počeli da forsiraju kamere (čitaj aplikacije) koje mogu da naprave fotografiju sa zamagljenom pozadinom, sve oči su uperene u dalji razvoj svih ostalih u ovoj industriji. 

 



Primera radi, pojedini su to rešili implementiacijom dveju kamera, kao što je Huawei recimo to uradio, dok sa druge strane Google sa svojim Pixel 2 XL telefonom to rešava koristeći algoritam aplikacije.

>> Ova modifikacija vam omogućava “Portrait” režim na Samsung telefonima! <<

Instagram naravno nema mnogo izbora te se okreće softverskim rešenjima i uz novu zakrpu lansira nov režim nazvan “Focus”. U pitanju je režim koji onmogućava kreiranje selfie fotografija sa zamagljenom pozadinom. Dakle, vi ste u fokusu dok je pozadina zamagljena.

Režim “Fokus” boravi na Instagram Story stranici, zajedno sa ostalim režimima kao što su “Superzoom”. Jednom kada mu pristupite moći ćete da napravite fotografiju sa zamagljenom pozadinom, koristeći prednju ili zadnju kameru. Takođe, moguće je napraviti i video.

Instagram je takođe lansirao i nove “@mention” nalepnice. Oni u suštini podpomažu vidljivost priča jer je moguće označiti prijatelja u samoj Instagram priči. Ranije je takođe bilo moguće pomenuti nekog u Instagram priči, ali je sve bilo loše vidljivo. Nova “@mention” nalepnica se može pronaći među ostalim nalepnicama kojim se pristupa nakon što okinete fotografiju ili video.

Ono što treba da znate da je da će novi režim “Focus” biti dostupan samo za određene modele telefona. Primera radi, Galaxy S9, Pixel 2 XL telefoni su već dobili ovaj režim, kao i iPhone 8. Instagram nije objavio listu telefona koji će dobiti ovaj režim, samo je napomenuo da neće svi.

Ukoliko još niste dobili novi režim, proverite App Store i Google Play store, možda vas čega nadogradnja.