Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Od sada besplatne rezervne kopije za Android telefone pomoćui Google One aplikacije!

Od sada besplatne rezervne kopije za Android telefone pomoćui Google One aplikacije!

Google One je aplikacija koja objedinjuje brojne funkcije za kreiranje rezervnih kopija za kompletan Android telefon, uključujući i sadržaj svih Google aplikacija? Zove se Google One! Pročitajte kako ona funkcioniše, šta sadrži i koliko košta.

“Google One”, aplikacija koja objedinjuje usluge kreiranja različitih rezervnih kopija u oblaku, pruža svojim pretplatnicima mogućnost automatskog “back up-a” podataka o uređaju, MMS poruka, slika i video snimaka sa njihovih Android uređaja. Od 29.07.2020. ova usluga je proširena na sve Android korisnike bez novčane nadoknade.

 



Kreiranje rezervne kopije je pogodan i bezbrižan način da sačuvate svoje tekstove, kontakte, aplikacije, fotografije i video zapise. I sve je automatski, tako da korisnici moraju da urade jako malo posla. Ukoliko polomite, izgubite ili zamenite svoj uređaj, sve vaše važne informacije biće sačuvane u oblaku.

>> Android One - Sve što treba da znate! <<

>> Koji su to Android One telefoni trenutno dostupni za kupovinu? <<

Većina Android uređaja već podržava izradu rezervnih kopija podataka u oblaku zahvaljujući servisu za upravljanje rezervnim kopijama Google Play koji prenosi datoteke u privatni direktorijum na Google Drive nalozima korisnika. Međutim, ovo rešenje ne sinhronizuje MMS ili fotografije i video zapise u originalnom kvalitetu, što je funkcija dostupna u Google Photos / One.

Uz besplatnu rezervnu kopiju, Google uvodi i aplikaciju za upravljanje skladišnom memorijom koja će biti dostupna i u mobilnoj aplikaciji i u pretraživaču. To će korisnicima omogućiti da obrišu datoteke sa različitih usluga koje One podržava, uključujući Google Drive, Gmail i Google Photos kako bi oslobodili prostor. Uz Google nalog dobijate 15 GB besplatnog prostora za skladištenje podataka, a ukoliko imate potrebe za većim prostorom, doplata je 1,99 USD mesečno za 100 GB podataka na Google One.



>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android uređaja? <<

>> Kako rasteretiti memoriju telefona, a pritom sačuvati sve slike i snimke? <<

Kao i obično, Google One omogućava pretplatnicima da dele svoj plan sa do pet dodatnih članova, tako da ako Vam je potrebno više od 15 GB prostora za skladištenje, ali ne 100 GB ili više, dodatni prostor za skladištenje možete podeliti sa članovima porodice. To je sjajan podsticaj za nadogradnju. Članstvo takođe dobijate premijsku podršku, Google Play kredite i nagrade za članove Google Store-a. Postoje i nagoveštaji da će za pristup premium funkcijama u Google Photos-u biti potrebna pretplata, ali to još uvek nismo mogli da potvrdimo.



Google je rekao da uskoro planira i pokretanje aplikacije Google One za iOS, tako da će i korisnici iPhone-a dobiti i besplatne automatske rezervne kopije. Aplikacija za Android je trenutno dostupna u Google Play prodavnici i možete je preuzeti na linku ispod.

>> Google One <<