Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Od sada dostupna i Google Assistant Go aplikacija za bolje perfromanse uređaja!

Od sada dostupna i Google Assistant Go aplikacija za bolje perfromanse uređaja!

Svi uređaji koji imaju slabije performanse će prosperirati ukoliko se prebace na Go alternativu. A od sada, Google Assistent aplikacija ima Go varijantu.

Sve je više aplikacija koje je Google prilagodio za Android Go. To je super i za ostale telefone, ne samo za Android Go uređaje i platformu. Naravno, sve ove “Go” aplikacije su najviše od koristi tržištima u razvoju gde su uređaji “fatalno” slabijih karakteristika, a mobilni internet privilegija.

 



Jedna od takvih zemlja je Indija. Svi znamo da je Indija mnogoljudna zemlja te je Google kompaniji bitno da ugrabi i tih *milljardu korisnika. Samim tim, u narednom periodu možemo očekivati mnogo više “Go” aplikacija.

*Odnosi se na broj korisnika koji nisu u mogućnosti sebi da priušte skuplje uređaje i bolje pretplatničke pakete.

Nova, Google Assistant Go aplikacija je prilično pojednostavljena i napravljena tako da poseduje uglavnom one najbitnije funkcije kako se ne bi izgubilo željeno korisničko uskustvo. Dakle, aplikacija omogućava korisniku pozivanje kontakta pomoću glasovnih komandi, sačinjavanje poruka, preslušavanje neke muzike ili aktiviranje Google Mape aplikacije zarad navigacije. Takođe, moguće je pretražiti internet glasovnom komandom.

Ono što nije moguće uraditi lakšom, Go varijantom Google Assistant aplikacijom je kontrolisanje ostalih uređaja glasovnim komandama, postavljanje podsetnika ili korišćenje nekog drugog jezika osim engleskog.



Ako imate slabiji telefon, a koristite Google Assistent aplikaciju, onda je nova Go varijanta vrlo dobro rešenje za vas. Naravno, ako ste spremni da napravite kompromis po pitanju nekih funkcionalnosti zarad boljih performansi samog telefona. Možete je već sada besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

http://www.pametnitelefoni.rs/saveti/saveti-za-pocetnike/android-go-sve-sto-treba-da-znate_30977.html