Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su aplikacije koje će vam omogućiti potpunu zaštitu vaše privatnosti!

Ovo su aplikacije koje će vam omogućiti potpunu zaštitu vaše privatnosti!

U slučaju da volite da budete u potpunosti sigurni da vas niko ne špijunira i nadgleda, u prilogu vam pišemo koje će vam to aplikacije to omogućiti.

Ukoliko imate dobru antivirus aplikaciju u vašem telefonu to ne znači da ste bezbedni u potpunosti. Sigurnost ne podrazumeva samo jednu ili dve stavke, već mnogo njih.

 



Srećom, Google-ov operativni sistem Android je veoma prilagodljiv pa tako vrlo lako može omogućiti zaštitu svim segmentima bezbednosti i privatnosti koji mogu biti ugroženi. Sve što je potrebni je da znate koje će to aplikacije sa Google Play prodavnice omogućiti.

Mi ćemo vam pomoći da se što bolje zaštitite i reći vam koje će vam to aplikacije pomoći u tome. Pa da počnemo:

TextSecure Private Messenger

Na Google Play prodavnici postoji mnoštvo aplikacija koje nude razmenjivanje poruka u sigurnom režimu bez mogućnosti špijuniranja ili opasnosti da korisnikova bezbednost bude ugrožena.

Međutim, problem je u tome što sve te aplikacije zahtevaju da budu instalirane kod svih korisnika koji žele sigurnu razmenu poruka.

TextSecure Private Messenger je prevazišao i tu barijeru gde je korisnicima omogućio jedan dodatan sloj zaštite poslatim SMS porukama. Ova aplikacija ne zahteva da primalac poruke takođe ima instaliranu TexSecure Private Messenger aplikaciju. Njen tvorac je “Open Whisper Systems” a oni je na Google Play prodavnici nude potpuno besplatno.

Naravno, ukoliko obe osobe koje se dopisuju putem SMS-a imaju ovu aplikaciju, razmena poruka će u tom slučaju biti još sigurnija!



Aplikaciju preuzmite sa priloženog linka:

>> TextSecure Private Messenger <<

RedPhone: Private Calls

Radi se o aplikaciji koja pruža “end-to-end” šifrovanje za sve pozive koje želite da načinite u potpunosti privatnim. RedPhone će osigurati sve pozive na takav način da apsolutno niko neće moći da ih prisluškuje i tako ugrozi vašu privatnost.

Razlog zbog čega smo uvrstili baš ovu aplikaciju u našu listu je taj što se lako koristi. Dakle, RedPhone koristi vaš normalan broj telefona da biste pozivali ili primali pozive. To znači da ne morate da imate internet ili da se registrujete i plaćate neke dodatne servise.



I ovu aplikaciju je napravio “Open Whisper Systems” i potpuno je besplatna. Možete je preuzmiti sa priloženog linka:

>> RedPhone: Private Calls <<

Crypt4All Lite (AES)

Ovo je popularna aplikacija koju korisnici obično koriste zarad šifrovanja ili dešifrovanja datoteka sa 256 bit AES algoritmom (AES Crypt version 2).



Razvio ju je “codewell4” sa namerom da se privatnos datoteka na Android uređajima sačuva. Korisnici je najčešće koriste kada žele da svoje osetljive datoteke sačuvaju na neki “oblak” servis i tako se dodatno osiguraju od mogućeg curenja ili objavljivanja.

Bukvalno niko ne može pristupiti tim datotekama ukoliko nema lozinku koju ste vi kreirali. Sem, ukoliko prethodno toj osobi niste obelodanlili informacije za pristup šifrovanim datotekama.

Aplikaciju možete preuzeti sa priloženog linka:

>> Crypt4All Lite (AES) <<

Orbot: Proxy with Tor

Orbot je aplikacija koja svojim korisnicima omogućava anoniman pristup internetu, email-u ili  servisima za razmenu instant poruka bez opasnosti da budete praćeni, hakovani ili blokirani. Orbot donosi “Tor-eve” funkcije i mogućnosti direktno na Android platformu.

Za one koji ne znaju, Tor je program otvorenog koda (eng. open source) koji pomaže da se zaštitite od nadgledanja koje se vrši na internetu. Dakle, Orbot je alatka koja služi za saštitu privatnosti na internetu koristeći Tor da bi šifrovao saobraćaj koji korisnik koristi i usmeri ga kroz niz različitih računara širom sveta održavajući tako korisnikovu anonimnost.

Orbot je razvijen od strane ekipe, The Tor Project,  koja stoji iza toga da je privatnost veoma bitna stvar kada jer reč o korišćenju interneta tako da bez brige možete preuzeti Orbot sa priloženog linka:

>> Orbot: Proxy with Tor <<

AppLock

AppLock se najčešće koristi kako bi se zaštitile neke lične informacije poput onij koje se mogu prikupiti iz raznoraznih aplikacija. Uz pomoć AppLock aplikacije možete podesiti šifru na SMS aplikaciju, galeriju, gmail, Facebook, aplikaciju za pozivanje ili čak na podešavanje telefona. Bukvalno svaku aplikaciju možete zaključati a pored aplikacija i pojedine funkcije.

Nemojte pomešati mogućnosti AppLock aplikacije sa sigurnosnim mogućnostima same Android platforme. Android platforma nudi zaključavanje telefona ali ne i pojedinačnih aplikacija.

Dakle, možemo zaključiti da sa AppLock aplikacijom možemo zaključati samo ono za šta smatramo da ostali nemaju dozvolu da pregledaju ili koriste, i tako omogućimo nesmetano i pre svega sigurno korišćenje telefona u svakom momentu.

Aplikaciju možete preuzeti sa priloženog linka:

>> AppLock <<

AppOps

AppOps je besplatna aplikacija koja svojim korisnicima omogućava da ostalim aplikacijama oduzmu ili blokiraju dozvole. Ovo zapravo znači da možete blokirati dozvole pojedinih aplikacija koje koriste nešto na vašem telefonu što nije potrebno. Dakle, AppOps može pojedinačno blokirati dozvole gde sa druge strane ostavlja aplikaciji one dozvole koje su joj stvarno potrebne radi njenog normalnog rada.

Ova je aplikacija je revolucionarna budući da svi operativni sistemi ispod Android 6 nemaju mogućnost pojedinačnog odobravanja dozvola jednoj aplikaciji. Svi korisnici koji nemaju AppOps su bukvalno primorani da aplikaciji daju sve dozvole ili ni jednu.

Treba napomenuti da ova aplikacija zahteva root-ovan uređaj da bi radila. Možete je preuzeti sa priloženog linka:

>> AppOps <<

LastPass Password Manager Premium

Jedino ako ste čovek koji umesto mozga ima superkomljuter pa uspevate da zapamtite sve šifre koje koristite, pogotovu ako ste registrovani na brojnim sajtovima, servisima i slično.

Srećom, za one koji ne pamte, postoji rešenje u vidu aplikacije koja će obavljati sve poslove za njih. Radi se o aplikaciji LastPass Password Manager Premium i ona pruža mnogo lakše korišćenje lozinki, prijavljivanje na određene sajtove i organizaciju istih.

Nešto više o aplikaciji LastPass Password Manager Premium pročitajte na priloženom linku gde je možete ujedno i preuzeti:

>> LastPass aplikacija za manipulisanje lozinki je upravo postala besplatna! (VIDEO) <<

K-9 Mail

Email pošta često sadrži neke osetljive informacije, kako o osobi koja prima poštu tako i o osobi koja šalje. Te informacije mogu biti o privatnom životu ali i o profesionalnom. Kako biste ih zaštitili i u potpunosti bili sigurni da niko neće da ih se dočepa, potrebna vam je K-9 Mail aplikacija.

K-9 Mail je besplatna šifrovana apliakcija otvorenog koda koja pruža korisnicima sigurno primanje ali i slanje email poruka koristeći jedan ili više naloga. K-9 Mail koristi Android Privacy Guard (AGP) kako bi šifrovao sadržaj.

Genealno, korisnički izgled i samo iskustvo prilikom korišćenja veoma podseća na Google Gmail aplikaciju tako da verujemo da će se svako brzo navići na nju. Takođe, K-9 Mail podržava IMAP IDLE što znači da ćete odmah biti informisani kada stigne email.

Aplikaciju možete da preuzmete sa priloženog linka:

>> K-9 Mail <<