Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pratite fitnes aktivnosti još lakše jer je izašla nova Google Fit aplikacija!

Pratite fitnes aktivnosti još lakše jer je izašla nova Google Fit aplikacija!

Google je upravo ažurirao svoju fitnes aplikaciju! Od sada imamo potpuno novi dizajn i po neku novu funkciju!

Pre nekoliko dana smo imali priliku da preuzmemo i probamo potpuno novu Google Fit aplikaciju. Naravno, Google nije rešio da ima dve verzije Google Fit aplikacije, već je nadogradio postojeću. Sada imamo potpuno drugačiji, inavativniji dizajn, kao i funkcije koje se odlično stapaju sa perifernim uređajima kao što su fitnes narukvice ili pametni satovi.

 



Google je u saradnji sa American Heart Association (skr. aha) i World Health Organization (skr. who) rešio da koristi “prsten” dizajn za prikazivanje određenih informacija jer to najbolje predstavlja status zdravlja neke osobe.

Резултат слика за New Google Fit app 2018

Ta dva prstena govore koliko su dva najbitnija cilja ispunjena: minuti u pokretu i kardio poeni. Kako *Margaret Hollendoner navodi, to su apstraktivni načini da se uproste fitnes ciljevi osobama koje nisu toliko upućeni u sve to.

*Margaret Hollendoner - Viši menadžer proizvoda za Google Fit

“Minuti u pokretu” je svakako bolji način da se prate fitnes aktivnosti od klasičnog brojenja koraka. “Kardio poeni” je još abstraktniji način za merenje fitnes aktivnosti, a odnosi se na to koliko je korisnik aktivirao svoje telo i tako podigao broj otkucaja srca. To automatski podrazumeva ozbiljniju aktivnost korisnika. No, ubrzani rad srca ne mora uvek da znači i neko trčanje ili vežbanje u teretani, napominje Margaret.

Ova dva ključna načina merenja aktivnosti korisnika će biti podržana raznim senzorima koji se mogu naći na perifernim uređajima kao što su fitnes narukvice ili Wear OS satovi. Google Fit će znati broj otkucaja srca zahvaljujući “heart rate” senzoru koji je unutar narukvice, ili će znati da li ste krenuli sa nekim vežbama zahvaljujući senzorima unutar pametnog sata. No treba imati na umu da nisu svi uređaji kompatabilni sa Google Fit aplikacijom.



Nama se dopata to što postoji mogućnost viđenja dnevnika koji nudi beleženje informacija o krvnom pritisku, o težini, o sporednim aktivnostima ili `pak da pratite neku vežbu. Primera radi, možete dodati preko 50 različitih aktivnosti među kojim su igranje fudbala, plivanje, badmigton, areobik, košarka, fudbal i još mnogo, mnogo toga!

Isti slučaj je ukoliko želite da pratite vežbe. Jednostavno odaberete aktivnost i dodirnete na plavi “započnite” taster. Google Fit aplikacija će pomoću telefona ili perifernog uređaja uspeti da zabeleži svaki vaš pokret i samim tim napraviti “matematiku” o tome koliko ste aktivni bili, odnosno koliko ste kalorija utrošili.



Naravno, sam dizajn je sjajan i tome valjda ne treba govoriti previše. Novu Google Fit aplikaciju možete preuzeti već sada, na Google Play prodavnicu ili sa priloženog linka:

>> Google Fit <<

Nadali smo se da će Google Fit konačno podržati “heart rate” senzore na Galaxy S ili Galaxy Note telefonima, ali to nije slučaj… Možda će u buduće da se pojavi neko rešenje, ali za sada korisnici ne mogu računati na to.