Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Predstavljamo: TOP 3 aplikacije za turiste!

Predstavljamo: TOP 3 aplikacije za turiste!

Ne putujte na "ne viđeno"! Pogledajte koje tri aplikacije mogu da vam pomognu da nađete i rezervišete željenu turističku destinaciju!

Odmori su dobar ventil nakon naporne radne godine. Deset dana odmora po egzotičnim destinacijama itekako može napuniti naše baterije i pripremiti nas za osvajanje naredne radne godine. 

 



Mi ćemo vam pomoći da nađete aplikaciju za vaš pametan telefon koji će vam slikovito, brzo i povoljno pružiti informacije o najlepšim destinacijama. Pročitajte o kojim se aplikacijama radi! Sve aplikacije koje predstavljamo služe istoj svrsi na tri različita načina.

Booking.com

U pitanju je aplikacija preko koje možete rezervisati apartman u svega tri koraka. Poseduje ogromnu bazu podataka koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Jako je teško izdvojiti neke posebne opcije ali eto ono što se nama dopalo je pretraga smeštaja po mapi. Unošenjem destinacije po nazivu zemlje pristupate mapi na kojoj su pinovani gradovi koji sadrže ugostiteljske usluge. Dodirom na pinovani grad, pojavljuje se oblačić koji vas obaveštava o broju smeštaja. Zatim dodirom na lupicu pored tog broja pristupate tabeli gde trebate uneti datum prijavljivanja, odjavljivanja i broj gostiju. Kada to obavite tabela će vas prebaciti u listu sa ponudama ili ako želite možete preći na prikaz ponuda na mapi radi lakše orijentacije. Odabirom objekta svakako možete pristupiti informacijama raznoraznog tipa: ceni, načinu plaćanja, popustu, opisu objekta, sadržaju objekta, pravila, važne informacije i sl. Ako želite da saznate mišljenje ostalih gostiju dovoljno je da skrolujete i pročitate njihove komentare i utiske.

U aplikaciji možete sačuvati planirane rezervacije, pregledati vaše rezevracije i putovanja, podesiti valutu i pregledati nedavne pretrage. Jednu veliku desetku dajemo Booking.com odnosno njihovoj mail i telefonskoj podršci koju pružaju svojim korisnicima. Sa preko 74 zemalja kojima pružaju podršku nalazi se i naša zemlja. Poziv je besplatan tako da kada nešto zapne uvek se možete obratiti njima. Postoji još nekoliko detalja koje nismo spomenuli, to je zato što želimo da je vi sami probate. Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

TripAdvisor

Ovo je aplikacija koja je sa fantastičnim dizajnom i slikovitim interfejsom idealna za pronalaženje novih i uzbudljivih destinacija. Kao i Booking.com, TripAdvisor takođe koristi srpski jezik, što olakšava kretanje kroz aplikaciju. Na početnoj stranici imate jedan veliki „bar“ preko kog možete pretražiti gradove, hotele, restorane i atrakcije po nazivu. Ako želite da pretragu obavite kategorično, sve navedeno možete pronaći ispod „bara“ za pretragu. Recimo ako otkucate Atina pojaviće vam se lista sa destinacijom vezanu za Atinu i njenu okolinu. Dodirom na „Atina“ pristupate kratkom navigacionom meniju koji vas upućuje na pet strana. To su: hoteli, restorani, atrakcije, kupovina i aktivnosti.



Dakle možete rezervisati smeštaj preko kategorije „hoteli“, ili večeru preko kategorije „restorani“. Takođe možete posetiti sve atrakcije, šoping destinacije i prisustvovati tekućim događajima.  Sve je slikovito odrađeno i spakovano tako da pri pregledu, hotela, restorana, ili nekog događaja, možete komentarisati destinaciju, pročitati ostale komentare, pogledati informacije u vidu broja telefona, radnog vremena, adrese, web sajta, mail-a i sl. Opcija „upustva“ koristi Google Maps aplikaciju pomoću koje kreira rutu do željene destinacije. Postoji još korisnih opcija ali to prepuštamo vama da utvrdite koje su. Preuzmite TripAvisor sa Google Play prodavncie ili direktno sa ovog LINKA.

TouristEye

Ako ste osoba koja voli potpuno nova okruženja, multinacionalne kuhinje ili događaje svetskog obima onda će vas TouristEye najbrže i najlakše dovesti do njih. Naime ova aplikacija za sada koristi engleski i španski jezik, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem vama, kao osobi svetskog kalibra. TouristEye ima jedan moćan sistem predloga i pretraživanja destinacija koji vas uvek odvede baš tamo gde vi želite. Obzirom da je aplikacija avanturističkog duha, pomoću nje možete kreirati „Želje“ listu. Takođe moći ćete da šaljete razglednice i pokazujete prijateljima posećena mesta. U opciji „otkrij“, dodirom na predlog možete pristupiti portfoliu destinacije. Ispod naslovne fotografije destinacije možete čekirati „sačuvaj“ ili „posećeno“. To vam pruža mogućnost da sačuvate destinaciju ili obavestite TouristEye da ste je već posetili. U nizu se isto nalaze dodatne podkategorije tipa gde jesti i šta posetiti. Ispod toga se mogu naći i opcija „u blizini“ što vas vodi do novih destinacija u okolini.

Sigurni smo da ste shvatili da je ovo prava avanturistička aplikacija za osobe koje vole da istražuju nova mesta, tako da uputite se na Google Play prodavnicu i preuzmite je ili to učinite direktno sa ovog LINKA.



Nadamo se da ćete naći pravu destinaciju i rezervisati mesta na vreme po najpovoljnim cenama! Ali pre nego što krenete na put obavezno pročitajte kako da koristite Android telefon dok ste u inostranstvu tj romingu! Na ovom LINKU pročitajte šta ne smete da zaboravite da učinite pre nego što napustite zemlju!

Kako da koristitie Android telefon dok ste u inostranstvu!?

Ako putuje automobilom, a ne znate kojim putem tačno, uputite se na ovaj LINK gde možete pročitati koje su to najbolje navigacione aplikacije.

3 najbolje navigacione aplikacije!