Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za fotografisanje! [TOP 5]

Najbolje aplikacije za fotografisanje! [TOP 5]

Ovo je naša lista TOP 5 kamera aplikacija. Preuzmite ih i počnite da fotografišete kao profesionalac!

Ljudi danas bukvalno sve fotografišu. Hranu, ljubimce, prirodu, hidrante koji liče na male žute minione, baš sve kad vam kažemo. Svima nama su te fotografije jako važne, inače ih ne bismo pravili. Kada se desi da načinjena fotografija bude zamućena, zamračena, odnosno kada loše ispadne, mi počnemo da se nerviramo zbog toga.

 



Najveći je problem kada treba da se načini fotografija nekog jedinstvenog momenta. Šta kada nam u tim trenucima ispadne loša fotografija? Ne brinite, postoje aplikacije za fotografisanje koje će svaki vaš bitan trenutak u životu zabeležiti najbolje moguće.

>> Kako napraviti GIF fotografiju na telefonu? <<

Manual Camera

Mnoge aplikacije za fotografisanje su dizajnirane da budu što jednostavnije. Upravo ta funkcija “ubija” one ostale koje donose znatno bolji izgled fotografiji. Ukoliko fotografiju shvatate baš ozbiljno ili ako ste ljubitelj naprednijeg fotkanja onda je Manual Camera idealno rešenje za vas.

Nešto više o aplikaciji pročitajte na priloženom linku:

>> Aplikacija “Manual Camera” pretvara vaš telefon u DSLR kameru! <<

Pre nego što preuzmete aplikaciju, savetujemo vas prvo da proverite da li je ona u potpunosti kompatabilna sa vašim uređajem. To možete obaviti sa potpuno besplatnom aplikacijom koja se nalazi na Google Play prodavnici. Preuzmite je i proverite je da li će Manual Camera raditi na vašem telefonu:



>> Manual Camera Compatibility <<

Aplikaciju “Manual Camera” preuzmite sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Manual Camera <<



>> Kako da napravite dobru fotku? <<

A Better Camera

Ova vrhunska aplikacija nije ograničena jedino HDR-om, ona takođe sadrži neposredno procesuiranje fotografije, što se inače ne može naći na Sony ili Samsung aplikaciji za fotografisanje. Tu je i mod koji vam omogućava da načinite nekoliko brzih fotografija koje će se kasnije stopiti u jednu najbolju. Dakle ne morate da brinete da li je neko trepnuo ili slično.

A Better Camera može da snima u HDR-u što je jedna od retkih mogućnosti kod aplikacija ovog tipa. Na žalost, mnoge najbolje funkcije A Better Camera aplikacije se plaćaju tako da za one koji nisu voljni da “odrešu kesu” ovo i nije najbolje rešenje. Sa druge strane, svi koji vole kvalitet će se sebi plaćanjem simbolične sume novca omogućiti vrhunsku aplikaciju.



Aplikaciju “A Better Camera” možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> A Better Camera <<

>> Šta je HDR i kada ga treba koristiti? <<

Camera360 Ultimate

Sigurni smo da vam je barem poznat naziv aplikacije “Camera360”. Ova aplikacija hara još od kada su počele da se pojavljuju prve aplikacije trećeg lica za kameru. Šta da vam kažemo vezano za aplikaciju, a da ne preteramo i da ne odužimo?

Za početak ćemo vam reći da je aplikacija potpuno besplatna i da pruža neverovatne funkcije. Tu su razni uživo filteri, kontrola fokusa, kontrola ISO, kontrola boje, kontrola osvetljenja, funkcija ulepšavanja i još mnogo drugih zanimljivih opcija.

Ovo je idealan izbor za one koji vole naprednu fotografiju po automatizovanom sistemu. Ako na ovoj listi treba da izdvojimo jednu najbolju, onda je to Camera360 Ultimate.

Aplikaciju “Camera360 Ultimate” možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Camera360 Ultimate <<

>> Snapseed je dobio ogromnu nadogradnju! <<

Pixlr Express

Na tronu najboljih aplikacija za naknadno uređivanje čvrsto stoji Pixlr Express, međutim ova aplikacija ne stoji uopšte slabo kada su u pitanju aplikacije za fotografisanje.

Sada gotovo sve aplikacije u sebi imaju i sistem za editovanje već načinjenih fotografija. U tom segmentu se svi slažemo da je Pixlr “kralj”, ali retko ko zna da ova aplikacija ima i mogućnost fotografisanja sa nekim jako korisnim funkcijama.

Ima mogućnost da se tokom fotografisanja automatski zaceli svaka nepravilnost,da se doda neki ukras, da se podesi osvetljenje, fokus i slično. Slobodno možemo reći da je u pitanju photoshop iskustvo pri fotografisanju. Na priloženom linku imate detaljno uputstvo i savete koji će vam pomoći oko korišćenja Pixlr Express aplikacije:

>> Kako ulepšati fotografiju na pametnom telefonu? <<

Aplikaciju “Pixlr Express” možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Pixlr Express <<

>> Fragment je aplikacija koja će vaše fotke učiniti unikatnim! (VIDEO) <<

Google Kamera

Pretpostavljamo da dosta vas zna za Google Kamera aplikaciju, međutim primetili smo da ima i onih koji nikada nisu čuli za nju. Čak i oni koji su čuli za Google Kamera aplikaciju, oni ne znaju kako da koriste njene funkcije i čemu služe.

Tačno je da Google Kamera ima minimalističan dizajn ali sa druge strane tu su upakovane jako korisne funkcije. Za početak ćemo istaći “zamućena pozadina” (eng. lens blur) opciju. Radi se o modu koji vam omogućava da načinite fotografije koje će se naknadnim procesuiranjem preraditi tako da izgleda kao da je načinjena sa DLSR fotoaparatom. Kako se to postiže? Dok fotografišete od vas će biti zatraćeno da blago nagnete telefon na gore kako bi se ono što fotografišete izdvojilo od pozadine. Google Kamera praktično načini nekoliko fotografija gde kasnije u toku procesuiranja zamuti pozadinu a izoštri ono što je u prvom planu.

Sledeća opcija je “fotosfera” (eng. photo sphere). To je mod koji vam omogućava da načinite fotografije od 360 stepeni. Dakle sve što se nalazi oko vas možete da zabeležite i kasnije pregledate u 3D okruženju. Takve fotografije možete direktno deliti na Google+ društvenoj mreži kako bi svi vaši prijatelji mogli da pregledaju ono što vas okružuje.

Aplikaciju “Google Kamera” možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Google Kamera <<

>> Kako načiniti 360° fotografije (photosphere), pregledati ih i podeliti na internetu! <<