Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Preuzmite Google Phone aplikaciju sa tamnom temom!

Preuzmite Google Phone aplikaciju sa tamnom temom!

Evo kako da preuzmete novu Google Phone aplikaciju za pozivanje i aktivirate tamnu temu.

Za one koji nisu upućeni, Google Phone je zapravo “Dialer” aplikacija. Dakle, u pitanju je Google-ova verzija aplikacije za pozivanje. Baš kao što postoji Android Messages aplikacija za SMS dopisivanje, ili Google Camera za fotografisanje ili snimanje, tako postoji i Google Phone aplikacija za pozivanje. Nama se ta aplikacija dopada jer je prilično minimalistična i ima taj “material design” koji krasi većinu Google-ovih aplikacija, ali i novije verzije AOSP Android-a.

 



Ono što će možda mnoge obradovati je to što se pojavila Google Phone aplikacija sa tamnom temom! Istina, ta aplikacija nije zvanična, ali je svakako dobro rešenje za one koji bi želeli da odmore svoje oči od standarne, izuzetno svetle teme.

Treba imati na umu da je Google Phone aplikacija tek u avgustu mesecu, ove godine, dobila “material design” nadogradnju. U narednih par meseci se pojavila i verzija sa tamom temom, ali je ona zahtevala root pa su tako mogli da je koriste samo oni koji imaju root-ovan telefon.

Srećom po nas čiji su telefoni i dalje pod garancijom, pojavila se Google Phone aplikacija sa tamnom temom koja ne zahteva root i koja sve vrlo lako instalira. Naravno, nova Google Phone aplikacija nije “pala sa neba” već ju je napravio programer koji se na XDAdevelopers.com sajtu potpisuje kao “Martin.077”.

Kako instalirati novu Google Phone aplikaciju sa tamnom temom?

1. Prvo izbrišite standardnu Google Phone aplikaciju ukoliko je koristite.

2. Zatim preuzmite nezvaničnu Google Phone aplikaciju sa priloženog linka:

>> Google Phone v25 <<



3. Proces instalacije je uobičajen. A ako ranije nikada niste istalirali aplikaciju sa memorije telefona, onda će vam priloženo uputstvo biti od pomoći:

>> Kako instalirati APK datoteku na Android uređaju? <<

4. Dodelite sve dozvole u aplikaciji unutar podešavanja telefona.

5. Podesite Google Phone aplikaciju kao podrazumevanu za pozivanje ili primanje poziva.



6. Omogućite da se Google Phone aplikacija prikazuje preko drugih.

Kako aktivirati tamnu temu u Google Phone aplikaciji?

1. Pokrenite novu Google Phone aplikaciju i kliknite na tri tačkice taster u gornjem desnom uglu ekrana.



2. Dodirnite na “Podešavanja” taster i pristupite kategoriji “Opcije prikaza”.

3. Dodirnite na prekidač u produžetku naslova “Dark theme”.

To je to! Uspešno ste aktivirali tamnu temu u okviru Google Phone aplikacije. Novu, modifikovanu aplikaciju smo probali na Galaxy Note 9, Galaxy S9+ i Xiaomi Redmi Note 4X telefonima. Sve radi kako bi trebalo, sem naravno filtera za brojeve koji uznemiravaju (eng. spam caller ID).