Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Preuzmite i pogledajte aplikacije koje koriste najugledniji Android novinari!

Preuzmite i pogledajte aplikacije koje koriste najugledniji Android novinari!

Pitate se koje aplikacije koriste profesionalci? Iznenadićete se kada vidite listu! Takođe na kraju pročitajte koje su to tri aplikacije koje najčešće koristimo.

Svi korisnici Android telefona se nakon nekog vremena vežu za nekolicinu aplikacija bez kojih kasnije ne mogu živeti. Naravno, ne govorimo o aplikacijma kao što su Facebook, Gmail ili Chrome. Pričamo o onim ličnim koje nisu vezane za neku društvenu mrežu ili slično. Pričamo o onim aplikacijama koje su uspele da nađu put do vašeg srca i načina vašeg života. Dakle, pričamo o aplikacijama bez kojih ne možete da zamislite svakodnevnicu.

 



Nedavno smo imali prilike da pročitamo prilog u kojem su navedene aplikacije koje koriste novinari čije tekstove čita cela planeta (AndroidPIT). Što se tiče aplikacija koje su oni naveli, one možda ne budu po vašem ukusu ali su svakako aplikacije bez kojih oni ne mogu da zamisle svoj Android telefon. Evo koje su to aplikacije:

Link Bubble: Vrhunska aplikacija za produktivnije surfovanje internetom. Naša preporuka za ovu aplikaciju.

>> Evo kako da brže i lakše koristite Chrome na Android uređajima! (VIDEO) <<

PushBullet: Kao što smo spomenuli u tekstu “5 stvari koje bi svi pod hitno trebalo da urade sa svojim Android telefonom!”, PushBulet je neizbežan. Razlog? Bila bi prava šteta da koristite pametan telefon da ne koristite njegove pametne funkcije koje dolaze do izražaja upravo uz PushBullet. Nešto više o aplikaciji pročitajte OVDE.

Pocket: Svaka osoba koja surfuje internetom zna da se neki tekstovi, video klipovi ili bilo koji drugi digitalni sadržaj ne može uvek odjednom pročitati. Zato se on čuva za kasnije. Pocket to obavlja fenomenalno. Nije ni čudo što ovo koriste najbolji novinari jer je njima Pocket najlakši način da zabeleže nešto.

>> Pocket je aplikacija koja svaki internet surfer treba imati! <<



Minuum: Novinari obožavaju ovu tastaturu jer se pomoću nje brže i preciznije kuca. Novinari za Miniuum vole da kažu da je “mala aplikacija ogromnih mogućnosti”.

>> Najbolje tastature za Android telefone! <<



Weather Timeline: Svaki ozbiljni novinar prati vremenske prilike kako se ne bi našao u neprijatnoj situaciji. Za tako nešto koriste baš ovu aplikaciju. Brza je, funkcionalna i lepo izgleda obzirom da sadrži elemente maderial design.

>> Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu! <<

Real Silent: Kada novinari rade intervju uznemiravanja nisu dobrodošla. Za tako nešto je tihi režim odlična opcija koju Android telefoni poseduju. Ipak ova aplikacija je nekako obavezna za sve one koji brinu o tome da li će ih neko prekinuti u važnim momentima jer omogućava apsolutni tihi režim, uključujući i zvuke sa plejera ili alarma.



>> Kako da postavite bilo koju pesmu ili melodiju za ton poruke! <<

Smart Launcher 2: Koriste ga najviše zbog funkcionalnih gestura i zgodnih kategorija sa aplikacijama. Sve u svemu, lepo, brzo, funkcionalno i efikasno.

>> Kako da promenite temu na Android uređaju? <<

VSCO Cam: Ovo je aplikacija za uređivanje fotografija sa ozbiljno dobrim funkcijama. Novinar koji koristi ovu aplikaciju navodi da mu se dopada jer lepo radi u kombinaciji sa instagram-om.

>> Kako da napravite dobru fotku? <<

AroundMe: Ako novinar krene u reportažu o recimo nekom StartUp projektu i ako se nađe u gradu koji slabo poznaje AroundMe je idealan vodič do dobrog bara, restorana, supermarketa, bankomata, apoteka i svemu slično tome.

>> Preuzmite HERE Maps na svoj Android uređaj! <<

Mac Remote: Bez obzira što su “Android” novinari, oni koriste Mac računare. Mac je Mac. U tim slučajevima Mac Remote je odličan za daljinsko kontrolisanje računara putem Android telefona.

>> Kako bežično kontrolisati računar pomoću pametnog telefona? <<

Ovo su neke od aplikacija koje se mogu naći na nekim telefonima Android novinara svetske klase. Što se nas tiče izdvojićemo tri aplikacije koje naviše koristimo:

SCR Pro: Obzirom da često radimo neka uputstva, nekad je video prilog neizbežan. Da bismo mogli da priložimo video koji pokazuje kako se nešto na telefonu radi moramo imati aplikaciju koja će sve to snimiti. SCR Pro taj posao obavlja fenomenalno.

Pixlr Express: Svaku fotku koju načinimo volimo da uredimo pomoću ove aplikacije. Sve alatke koje su nam potrebne su tu u kombinaciji sa prelepim filterima

>> Kako ulepšati fotografiju na pametnom telefonu? <<

Google Keep: Pošto je Pocket već navedena aplikacija kao neka koju novinari često koriste, mi ćemo navesti Google Keep. Odlično se sinhronizuje, ima sve što je potrebno za hvatanje beleški, a najviše nam se dopada što se beleške mogu unositi glasom.