Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Preuzmite Microsoft Start! Novi, napredni servis za čitanje vesti!

Preuzmite Microsoft Start! Novi, napredni servis za čitanje vesti!

Microsoft je lansirao novi servis za čitanje vesti koji vrlo lako možete da prilagodite onako kako vama odgovara. Naziva se “Microsoft Start” i tu je da vam olakša čitanje svakodnevnih novosti.

U pitanju je servis koji prikazuje vesti sa različitih izvora, ali način i redosled na koji će vesti biti prikazane zavisi od veštačke inteligencije koju je takođe upošljena. Takođe, vesti će biti filtrirane i od strane zaposlenih, dakle od strane moderatora što negde garantuje preciznije filtriranje.

 



Naravno, filtriranje se odnosi na to koje su vesti relevantne vašem interesovanju, a ne koje su pogodne, a koje nisu. To znači da ćete moderatori i AI vama servirati više vesti vezano za tehnologiju ako to često čitate i sa takim vestima često imate interakciju. Što se izvora tiče, dostupno je preko 1000 različitih svetskih listova, pre svega koji imaju dobru reputaciju.

Microsoft Start Personalize

Što se tiče računara, Microsoft Start će ima kartice koje prikazuju vreme, berzu, saobraćaj, sportske i ostale događaje. Kod Windows 10 računara se ta kartica može naću u okviru “task bar” sekcije, odmah pored brzih “try” ikona i akcionog centra. Što se nadolazećeg Windows 11 operativnog sistema tiče, Microsoft Start će biti deo “widget”-a. Microsoft Start servisu se može pristupiti i preko internet pregledača, putem “Microsoft Start” web adrese.

Ni iOS i Android korisnici nisu uskraćeni te je moguće preuzeti Microsoft Start aplikaciju sa AppStore-a i Google Play prodavnice.

>> Microsoft Start - Google Play <<

>> Microsoft Start - AppStore <<



Mi smo je već preuzeli na Samsung Galaxy Note 10 Plus telefonu i moramo vam reći da aplikacija još nije u celosti funkcionalna. Sve u svemu, korisničko iskustvo će biti vrlo slično onom koje stiče prilikom korišćenja Microsoft News platforme. Ovaj put je sve potkrepljeno veštačkom inteligencijom, boljom sihronizacijom i većom paletom opcija za prilagođavanje servisa prema sopstvenim preferencama.