Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Preuzmite novu Adobe Premiere Rush aplikaciju i na Android uređajima!

Preuzmite novu Adobe Premiere Rush aplikaciju i na Android uređajima!

Adobe Premiere Rush je konačno dostupan za Android, ali ne i za sve modele telefona, već samo za određene! 

Mi smo tokom ovih godina pisali o raznim Android aplikacijama putem kojih se mogu napraviti vrlo zanimljivi video klipovi. Neke od njih su namenjene za brzo i automatizovano kreiranje zanimljivog videa za društvene mreže, a neke su ipak daleko naprednije sa mnogo efekata, prelaza, fontova, alata i slično. 


Ukoliko bismo uporedili Adobe Premiere Rush sa, primera radi, Filmora aplikacijom, onda bismo lako došli do zaključka da je Filmora bogatija opcijama i funkcijama. Ali, za prave video editore, koji se time bave profesionalno, Filmora nije opcija iz mnogo razloga. Pre svega zbog načina rada i zbog alata na koji su navikli.



>> Kako montirati klipove na telefonu? <<

>> Najbolje aplikacije za brzu montažu tj. etidovanje video snimaka na telefonu! <<

Apple korisnici su ranije imali prilike da se upoznaju sa Adobe Premere Rush aplikacijom ranije od Android korisnika jer je onda već duže vreme dostupna za iOS. Samim tim, mi već znamo koje su prednosti aplikacije ovog tipa. 

I pre nego što vam prilibližimo neke prednosti i nedostatke Adobe Premiere Rush aplikacije, bitno je da znate da se radi o aplikaciji za video edit-ovanje, a ne za pravljenje videa koji su bogati efektima, prelazima i slično.

>> Adobe Photoshop Mix aplikacija za Android je konačno postala ozbiljna! <<

>> Adobe je lansirao Premiere Clip aplikaciju koja je idealna za pravljenje zanimljivih video klipova! (VIDEO) <<



Prva stvar koju bismo hteli da istaknemo je to što je moguće nastaviti video montažu sa jednog uređaja na drugi. Pa tako, ako ste na telefonu započeli montiranje nekog videa, zahvaljujući Adobe Cloud tehnologiji, tu montažu je moguće nastaviti na računaru baš tamo gde ste stali.

Naravno, niste uslovljeni da vaše projekte čuvate na Adobe Cloud-u, već ih možete čuvati i lokalno, na memoriji vašeg telefona. Što se korisničkog izgleda tiče, Adobe Premiere Rush nije identičan programu koji je namenjen za desktop računare, ali je vrlo sličan i intuitivan. Sjajno je to što je baš svaki aspekt aplikacije prilagođen za dodir.

I da! Moguće je aktivirati pregled i korišćenje više slojeva prilikom montaže te niste uslovljeni da imate samo jedan sloj (eng. layer) u okviru svoje vremenske linije (eng. timeline).



Takođe, vremenska linija prikazuje preglednu sličicu sloja tj. videa tekućeg momenta što svakako dodatno olakšava orijentaciju i montiranje.

Bez problema možete dodati vaše snimke i fotografije iz galerije telefona ili iz fascikle koja je na vašem Adobe Cloud nalogu. Adobe Premiere Rush ima neku svoju malu bazu naslova i graphics motion elemenata koje možete prilagoditi svojim preferencama i dodati na vremensku liniju. 

Fino je to što postoje “Subscribe” taster u vidu “lower thirds” grafike, kao i ikonice za društvene mreže. Isto tako, postoje i animirani naslovi što dodatno može obogatiti video koji montirate. Ono što nam je drago da vidimo su tranzicije koje Adobe Premiere Rush ima. A ukoliko ste već korisnik Adobe Creative Cloud-a, onda bez problema možete preuzeti raznorazne elemente iz Adobe Stock baze.



Ipak, sjajne i istinski korisne funkcije koje dolaze uz Adobe Premiere Rush su “Noise Reduction” i “Echo Remover”. Tu je i mogućnost dodavanja naratorskog glasa (eng. voice over) u realnom vremenu, snimajući glas pomoću mikrofona telefona. Uzimajući to u obzir, ove opcije za korigovanje audio zapisa mogu biti itekako korisne.

Dobro je znati da je moguće montirati 4K video snimke što je itekako zgodno jer većina današnjih pametnih telefona može da napravi video zapis u toj rezoluciji. Ono što je sporno je izvoz projekata. Naime, moguće je izvesti projekat u makimalnoj rezoluciji od 1920*1080, sa 30fps. Znači, nije moguće izvesti u 4K rezoluciji.

>> Kako napraviti kvalitetne video snimke pomoću telefona? <<

>> Kako napraviti time-lapse video snimke? <<

Pretplata za Adobe Premiere Rush je 10$ na mesečnom nivou za sve one koji nisu vlasnici Samsung premium telefona. To govorimo jer svi koji su vlasnici tih premium Samsung telefona mogu da ostvare popust od 2$ pa samim tim umesto 10$ plaćali bi 8$. 

Aplikacija se trenutno može instalirati na određene Samsung modele telefona, kao i na pojedine modele drugih brendova. Tačnu listu nemamo, ali klikom na priloženi link možete proveriti da li je aplikacija kompatabilna sa vašim telefonom:

>> Adobe Premiere Rush <<

Imajte na umu da aplikaciju možete da probate, ali vaš rad ne možete izvesti niti sačuvati ukoliko ne platite mesečnu pretplatu. Evo jedne potpuno besplatne Adobe aplikacije koja vem može pomoći da modifikujete svoje fotografije više nego inače:

>> Kako ulepšati selfie fotografije na telefonu kao "profesionalac"? (VIDEO) <<