Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Preuzmite tamnu Substratum temu za Sony Xperia telefone!

Preuzmite tamnu Substratum temu za Sony Xperia telefone!

Svi Sony Xperia telefoni koje pokreće Android 7 Nougat mogu uz pomoć Substratum engine-a da instaliraju novu, tamnu Graphy temu. Evo gde da je preuzmete i kako da je instalirate!

Substratum je trenutno prvi izbor za mnoge Android korisnike kad je reč o menjanju celokupnog korisničkog izgleda telefona. Taj sistem, Substratum, omogućava takozvano “temiranje” same Android platforme, ali i aplikacija!

 



Android je zajednica je odlično prihvatila Substratum engine. Programeri i dizajneri neretko svoju kreativnost pretoče u neku zanimljivu temu, a korisnici se ne libe da je probaju, pa čak i uz novčanu nadoknadu.

>> Substratum aplikacija može u celosti promeniti izgled Android platforme! (VIDEO) <<

Zajednica je iz godine u godinu sve veća te se osim “slobodnih” programera i korisnika uključuju i proizvođači. Pojedini brendovi su započeli implementiranje određenih funkcija unutar svojih telefona koje će omogućiti bolju podršku za Substratum teme.

Programer koji je član XDAdevelopers.com foruma, balrajs99, je rešio da se uključi u celu priču i napravi tamnu Substratum temu za Sony telefone koje pokreće Android 7 Nougat. Tema koju je napravio je nazvao “Graphi” i ona omogućava korisnicima da odaberu pozadinu za određene aspekte korisničkog izgleda i boje koje se koristiti kao primarne.



Dakle, bez problema možete na Xperia Z5 modelu da promenite ključne boje korisničkog izgleda i načinite ga tamnijim. Da se razumemo, menja se celokupni framework, ne samo pojedini delovi korisničkog izgleda. Isto tako, moguće je umesto boje koja definiše pozadinu neke kategorije, recimo podešavanja, postaviti fotografiju. Naravno, ova tema utične i na aplikacije tako da će one funkcionisati na bazi postavka koje ste vi definisali.

Tvorac ove teme insistira da Substratum preuzmete sa XDAdevelopers.com forma, odnosno sa posta koji je tamo objavljen. U tom postu između ostalog možete saznati nešto više o samoj temi. Napominje kako ne bi trebalo da ažurirate Substratum nakon instalacije jer tema tada neće raditi kako treba.

Evo kratkog uputstva za instaliranje:



1. Preuzmite Substratum sa priloženog linka:

>> Substratum v915 <<

2. Preuzmite Graphi temu sa priloženog linka:



>> Graphi v2 <<

3. Pokrenite Substratum aplikaciju, dodelite joj pristup root-u i “R/W” dozvole (read / write premission).

4. Dodirnite na “Graphi - For Sony” i aktivirajte “Select to toggle all overlays”

5. Nakon što prilagodite temu pomoću dodatnih opcija koje su na raspolaganju u padajućem panelu, dodirnite na rozi plutajući taster “FAB” pa odaberite “Build” i “Enable”.

6. Sačekajte da se sve finalizira i to je to.